Can Tanrıyar’a yaklaşması yasaklandı

Can Tanrıyar, Petek Dinçöz'den korunacak. Dinçöz, 6 ay boyunca eski eşi Can Tanrıyar'ın bulunduğu/bulunacağı konuta ve çalıştığı/çalışacağı iş yerine yaklaşamayacak. Cezaevinde hükümlü olan H.M isimli şahıs, Petek Dinçöz ve annesi Esra Suay Toğuş'un, Can

Can Tanrıyar’a yaklaşması yasaklandı

Can Tanrıyar, Petek Dinçöz'den korunacak. Dinçöz, 6 ay boyunca eski eşi Can Tanrıyar'ın bulunduğu/bulunacağı konuta ve çalıştığı/çalışacağı iş yerine yaklaşamayacak.

Cezaevinde hükümlü olan H.M isimli şahıs, Petek Dinçöz ve annesi Esra Suay Toğuş'un, Can Tanrıyar veya oğullarından birinin öldürülmesi için 500 bin lira teklif ettiklerini ileri sürerken, bu ifadeyi önce mektupla yapmış, ardından da video-konferans yöntemiyle canlı olarak savcılığa itiraf etmişti. Bunun üzerine savcılık, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" şikayetiyle soruşturmaya başlarken, bugün İstanbul Anadolu 18. Aile Mahkemesi'nden öncelikle bir "korunma" kararı çıktı.

Bunun dışında gerekçeli kararda, Petek Dinçöz'ün asılsız iddia ve isnatlarla Can Tanrıyar'a psikolojik savaş başlattığı vurgulandı.

İstanbul Aile mahkemesinin bugünkü kararına göre, şu anda evli ve çocuklu görünen Petek Dinçöz, 6 ay boyunca eski eşi Can Tanrıyar'ın bulunduğu ve bulunacağı konuta ve çalıştığı veya çalışacağı iş yerine yaklaşamayacak.

Ayrıca, şiddet mağduru Can Tanrıyar'a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunamayacak ve şiddet mağduru Can tanrıyar'ı 6 ay süre ile iletişim araçları ve sair surette rahatsız edemeyecek.

Karara aykırılık halinde, 3 günden, 10 güne kadar zorlama hapsine, her tekrarında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacak.

2013'TE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞTU

Ünlü televizyoncu Can Tanrıyar 2013'te kendisini "Urfalı abiyim" diye tanıtan bir kişi tarafından telefonda tehdit edilince savcılığa başvurmuştu. Tanrıyar'ı arayan şahıslar tespit edilemezken, geçtiğimiz günlerde bu olayla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı: Ünlü televizyoncu 11 Kasım'da Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden, göndericinin hükümlü H.M. olduğu belirtilen bir mektup aldı. Cezaevi yönetiminin "görüldü" kaşesi bulunan mektubu gönderen, telefonda görüştüğü "Urfalı Abi" olduğunu itiraf ediyordu.

Tanrıyar mektupta, eski eşi Petek Dinçöz ve annesi Esra Toğuş'un kendisi veya oğullarını öldürmesi için H.M.'ye 500 bin lira teklif ettiğini gördü. Mektubun örneğinin savcılığa sunulması üzerine tutuklu H.M.'nin video konferans sistemi aracılığıyla ifadesine başvuruldu.

İTİRAF ETTİ

H.M. ifadesinde, mektubu yazdığını itiraf eti. Petek Dinçöz ve Esra Toğuş ile İstanbul Beşiktaş'ta bir kafede buluştuklarını belirten H.M., Can Tanrıyar veya oğullarından birinin öldürülmesi için kendisine 500 bin TL teklif edildiğini öne sürdü.

H.M. teklif sonrası Tanrıyar'a tehdit içerikli mesajlar atmaya başladığını, başka bir suçtan cezaevine girmesi sebebiyle eylemi gerçekleştiremediğini kaydetti. Tanrıyar, savcılıktan mektubun içeriği ve H.M.'nin ifadesinde öne sürdüğü iddiaların 2013'te başlatılan tehdit soruşturmasına delil olarak girmesini talep etti. Ayrıca Petek Dinçöz ve annesine "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında yeni bir tahkikat yapılmasını talep etti.

PETEK DİNÇÖZ VE ANNESİ İFADE VERECEK

Bu çok ciddi suçlama ve iddia ve itiraflar sonunda, soruşturma kapsamında Petek Dinçöz ve annesinin önümüzdeki günlerde ifadelerinin alınacağı öğrenilirken, ilk karar bugün İstanbul Anadolu 18. Aile Mahkemesi'nden geldi. Can Tanrıyar ve oğullarının avukatı Hande Var, "Ne yazık ki, boşanmanın ardından yıllar geçmesine rağmen , müvekkillerin yaşadığı olumsuz olaylar sebebi ile devamlı koruma kararı alınması zorunluluğu doğmaktadır. Son olarak, cezaevinden gelen bir iftira mektubu sebebi ile adam öldürmeye teşebbüsten Cumhuriyet Başsavcılığına bir şikayetimiz oldu. Şikayetin konusu vesilesi ile yetkili mahkeme Can Tanrıyar lehine koruma kararına hükmetmiştir. Ülkemizde koruma tedbirleri genellikle kadınlara yönelik olmakla beraber mahkemelerin hukuki fayda gördükleri durumlarda erkekler lehine de uygulanabiliyor. Hukuki olarak yapılması gerekenler yapılmaktadır. Savcılık şüphelilerin ifadelerini aldıktan sonra gerekli görür ise dava açacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler