Astrolog Banu Boz

Astrolog Banu Boz

Medusa Tutulması 11-11-2021

Astrolojide ay tutulmaları kati sonlanmaların ve tamamlanmaların işaretidir. 19 Kasım 2021 tarihinde Boğa burcunda olacak olan ay tutulması, Algol sabit yıldızı üzerinde gerçekleşecek. Nam-ı diğer adı ile Medusa tutulması. Ülker olarak bilinen, Süreyya ya da Pervin adı ile de anılan takım yıldızın 27 derecesinde bulunan Algol sabit yıldızı, yedi kız kardeşten biridir.

Kardeşlerden biri olan Medusa, Anadolu mitolojisindeki adı ile yılan kadın, Şahmaran,ın ta kendisidir. Modern Tıp' ında sembolü olan yılanın, şifacılığı ile bilinen yanını Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şehitleri şiirinde (yedi kandilli Süreyya'yı uzatsam oradan) diyerek anmıştır. Gözlerine bakınca insanı taşa çevirdiği söylenen Medusa, medikal astrolojide boyun bölgesi ile ilişkilendirilir.

Yunan mitolojisinde önemli bir ayrıntı olarak Medusa, kanserle de ilişkilendirilmiş ve kanser hastası olan kişinin sol tarafındaki şahdamarından alınan kanı, bazı işlemlerden geçirdikten sonra sağ şahdamardan tekrar hastaya enjekte ederek iyileştirme yapıldığı kayıtlarda geçer. Hastalıkların çaresinin insanın kendi vücudundan alınacak kanla tedavi edileceğini söyleyen mitolojinin, bu tedavi sürecinin yılanlarla bir bağlantısının olduğuna önemle dikkat çekmektedir. Natal haritalarında Algol yıldızının etkili olduğu kişilerin, boyun bölgesinden gelen hastalıklara karşı dikkatli olmalarına uyarı yaparken, idam ve boyun kırılması ile hayatlarının sona erebileceğini bile söyler.

Anadolu kültüne göre Lokman hekime âşık olan ve ona bitkilerin iyileştirici yanını öğreten Şahmaran' ın birçok hikâyesi vardır. Hikâyenin sonu Şahmara' nın aşkı için kendini feda etmesiyle biter. 19 Kasım' da gerçekleşecek olan ay tutulması, toplumsal sağlık koşullarında belli aşama ve sonlanmalara geçileceğini ön görüyor. İlaç sektöründe bir dönemin kapandığını ve yeni ilaçların gelişme aşamasında olduğuna da vurgu yapan Medusa tutulması, Şimdiye kadar bilinen görüş alanını bitiriyor.

30 Nisan' da Boğa burcunun 10 derecesinde gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile yeni hizmet ve alınan yeni sorumlulukların başlayacağına dikkat çekiyor. Ayrıca, Boğa burcu ay tutulması, devlet ve diplomasi ilişkilerinde de sonuca dayalı dönemin başladığını ön görüyor. Değerli astroloji takipçileri, Her son, yeni başlangıç zamanının geldiğine işaret eder. İyi ve güçlü kapıların açılmasını dilerim. Şahmaran' ın güzel kalbi hepimize şifa olsun.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR