Meclis üyesi rakamları açıkladı: "Trabzon 'un merkezinde kiralar 6 bin lirayı aştı"

Trabzon Ortahisar meclis üyesi Oktay Söğüt Trabzon'da ki kiraları gündeme getirdi.

Meclis üyesi rakamları açıkladı: "Trabzon 'un merkezinde kiralar 6 bin lirayı aştı"

CHP'nin Ortahisar Belediye Meclis üyesi Oktay Söğüt Trabzon'da ki kiraların 6 bin TL'yi aştığını söyledi. Söğüt istatistikleri yayınlayarak cep yakmayan kira veya ev sahibi olmanin hayal olduğunu belirtti.

Söğüt şu ifadeleri kullandı:
Alınan kararla, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yenilenecek konut kira sözleşmelerindeki artış, bir önceki yılın yüzde 25’ini geçemeyecek şeklinde karara bağlanmıştı. Kirada oturanlar bu kararla bir nebze olsun koruma altına alınsa da, cep yakan konut kiraları, ev kiralamak zorunda kalanları ve yeni evlenecek çiftleri kara kara düşündürüyor.

Ulusal bir emlak sitesinde, bugün (7 Ocak) itibari ile Ortahisar ilçemize ait (3 artı 1 oda sayısına sahip, zemin ve giriş katı hariç) 161 adet kiralık konut ilanı var. Bu ilanlarda en dikkat çeken şey; 2 bin liranı altında kiralık bir tane bile konut olmaması, 4 bin liranın altında ise sadece 14 adet kiralık konut olmasıdır. 

Konut kiraları 4 ila 8 bin lira arasında yoğunlaşmış; 4 ile 6 bin lira arası 79, 6 ila 8 bin lira arası 55 adet kiralık konut olduğu görülmektedir. Ayrıca 8 bin liranın üzerinde 13 adet kiralık konut ilanı var.

İlanlardaki rakamlardan anlaşılacağı üzere, Ortahisar ilçemizde ortalama konut kiraları 6 bin lira civarındadır. Ortahisar ilçemizde cep yakmayan konut kiralamak da, ev sahibi olmak da artık hayal olmuş durumdadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber