Marc Bartra Trabzonspor'a geliş hikayesini anlattı: Kral kupasını kazanmıştık ama...

Trabzonspor’un deneyimli ismi Marc Bartra basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Marc Bartra Trabzonspor'a geliş hikayesini anlattı: Kral kupasını kazanmıştık ama...

Bordo mavililer sabah antrenmanını saat 11:30’da Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde gerçekleştirdi.

Sabah antrenmanı öncesinde saat 11:00’de Marc Bartra basın toplantısında soruları yanıtladı.

Basın toplantısı Haber61 TV’den canlı olarak ekranlara geldi.

Marc Bartra'nın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Geçiş süreci yaşıyorum başka ligden geldim adapte olmaya çalışıyorum. Geldiğim ilk andan itibaren çok kısa sürede çok maç oynadık. Rakipleri ve takımı daha iyi tanıyacağım. Takıma adapte olmaya çalıştım ve takımla birlikte çalışmaktan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum.

Transfer süreci her zaman zaman alır. Benim duruma baktığımda son dönemde kral kupasını kazanmıştık. Trabzonspor’a gelmeden önce kalmayı düşünüyordum. Ama takımın gelecek planları, Avrupa’da olması, takımın planlarının açıklanması fikrinizi değiştirebiliyor. Betis’de kalacaktım ama Trabzonspor bana beni neden istediklerini çok iyi şekilde anlattı. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Doğru tercih yaptım.

Ben Dortmund ta da ilk İspanyol’dum. Trabzonspor’un ilk İspanyol oyuncusu olduğuma mutlu oldum. Trabzonspor’u tanıdığım Türk oyuncularla ve eski Trabzonspor oyuncularıyla konuştuk. Başarılar kazanmak için buradayım. Geldiğim ilk andan itibaren takımın oyun mantığının bana yakın olduğunu düşünüyorum. Daha öncekilerle benzer mantıkta oynuyoruz ve bu da adaptasyon sürecimi olumlu etkiliyor.

Benim için alışık olduğum bir tarz oynanıyor burada. Sizin de bildiğiniz gibi Barcelona'da çeşitli hocalarla çalıştığımızda benzer oyunları oynadık. Alışık olduğum bir tarz. Hocaların benden ne beklediklerini öğrenmem ve iyi uygulayabilmem lazım. Hocanın bana verdiği özgüven ile sahada takımıma en iyi şekilde yardımcı olabilmek istiyorum.

Baktığınızda aramıza yeni katılan birçok arkadaşımız var. Neredeyse idman yapmadan maç yapmak zorunda kaldılar. Takım genelinde geniş ve kaliteli oyuncular var. Birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için beraber vakit geçirmeleri lazım. Son zamanlarda takımın daha iyi olduğunu görüyorsunuz. Ben rakipten daha iyiyim düşüncesi oyuncunun kafasına girdiğinde maalesef bazı hücumlarda rakiplerden goller yedik. Takım olarak beraber antrenman yapma şansımız oldukça daha iyiye gittiğini göreceksiniz.

Milli takımda oynama isteği benim için çok önemli. Her oyuncunun en büyük hayali Dünya Kupası’nda oynamaktır. İspanyol takımının hocası daha önce benim de oynama fırsatı bulduğum değerli bir isim her oyuncusunu izler. İspanya milli takımı ile mental olarak benzer oynadığımız için benim bu yönde şansımın arttığını düşünüyorum. Buraya geliş amacım zaman geçirmek değil en başarılı olabilmek. Trabzonspor’u hak ettiği yere getirebilmek. Böyle bir şansım olursa Dünya Kupası’na katılabilmek isterim.

Bizim gibi birçok arenada oynayan takımların çok fazla beraber oynayabilme çalışmaları pek olmuyor. Hocamızla konuştuğumuzda neleri istediğini neleri istemediğini çok iyi ifade ediyor hocamız. Ligler durmasına rağmen biz durmadık. Fırsat buldukça her zaman taktik üzerine çalışıyoruz.

Tesadüfen videoyu gördüm. Golün onu ne kadar mutlu ettiğini görmek beni de mutlu etti. Çınar’ı hep birlikte bulduk. Formamı hediye etme fırsatı buldum. Sonuçta hepimiz insanız. Mutlu edebildiğini görmek mutlu ediyor. Şehre baktığınızda takımla birlikte sevilip üzülen insanları görüyorsunuz. Çınar bana bileklik hediye etti ve sonuna kadar bu bilekliği taşıyacağım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor