Maçka Belediye Başkanı Koçhan'dan demiryolu teşekkürü

Trabzon'un yıllardır yapılmasını beklediği proje olan demiryolunun Maçka'dan geçecek olması ilçede sevinç ve heyecan yarattı.

Maçka Belediye Başkanı Koçhan'dan demiryolu teşekkürü
Trabzon – Erzincan Demiryolunun güzergahının Erzincan – Kelkit – Gümüşhane – Torul – Maçka – Trabzon üzerinden yapılacak olması Maçka'da büyük mutluluk yarattı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, "Trabzon'un 1000 yıllık hayali olan Demiryolunun şuanda Trabzon Erzincan Demiryolu ulaştırma bakanlığının yatırım programı envanterine girmiştir. Güzergahda  Erzincan – Kelkit- Gümüşhane – Torul- Maçka – Trabzon olarak belirlendi.  Erzincan'dan ayrılan ve Kelkit üzerinden gelen demiryolu hattı plana göre Torul'dan geçerek Zigana Dağı'ndaki Kalkanlı zirvesinden geçiyor ve Maçka'ya ulaşıyor. Maçka Vadisi boyunca ilerleyen demiryolu hattı Ortahisar ilçesinden sahile bağlanıyor. Özellikle ilçemizin turizmine büyük katkı sağlayacak demiryolu Maçka için çok önemli bir adımdır. Ben ilçem adına Trabzon Milletvekillerimize, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan'na ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler