Erdoğan Demirören kimdir Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir? Erdoğan Demirören hayatını kaybetti

Doğan Medya Grubu'nun satışıyla gündeme gelen Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Türkiye'nin en büyük medya grubunun sahibi Erdoğan Demirören kimdir kaç yaşında nerelidir Yıldırım Demirören ve Recep Tayyip Erdoğan ile bağlantısı nedir merak ediliyor

Erdoğan Demirören kimdir Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir? Erdoğan Demirören hayatını kaybetti

Türkiye aylar önce Doğan Medya Grubu'nun satışını konuşmuştu. Gümüşhane Kelkit'li medya patronu Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'e bağlı gazete ve televizyon kanalları  Erdoğan Demirören'e satılmıştı. Türk medyasında bir dönüm noktası olan satıştaki baş aktör Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören kimdir nerelidir kaç yaşında neden öldü Doğan Medya'yı neden satın aldı Yıldırım Demirören ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir araştırılıyor. İşte Erdoğan Demirören hakkında bilgiler...


Erdoğan Demirören kimdir? Yıldırım Demirören ve Erdoğan ile bağlantısı

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA? 


28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Öğrencilik yıllarını İstanbul'da geçirdi. Saint Benoit Lisesi mezunu Demirören 1956-57 sezonunda Beşiktaş'ta forma giydi.

Babasının 1957 yılında vefatı üzerine Sirkeci'de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçti. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Eğitim kurumlarından Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. 

Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Tülin Demirören ile evli olan Erdoğan Demirören'in iki oğlu ve bir kızı bulunuyor. Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmişti. 

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Daha önce kanser tedavisi gören Erdoğan Demirören’in sağlık durumu yaklaşık bir yıldır iyi değildi. Son olarak ciğerlerinde su toplandığı bildirilen ve hastanede kontrol altında tutulan Demirören’in sağlık durumu iki gün önce ağırlaştı.

Erdoğan Demirören, 2017'de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1,5 milyar dolarlık servetiyle 42. sırada yer almıştı.


Erdoğan Demirören kimdir Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir? Erdoğan Demirören hayatını kaybetti

DEMİRÖREN HOLDİNG NASIL BÜYÜDÜ?

Erdoğan Demirören, Oto Kolaylık'ın ardından 1968'de Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası'nı kurdu. 1970'lerde gaz sektöründe büyük atılım yapan Demirören önce Avram Laçin'in 1960'larda kurduğu Milangaz şirketini 1972'de satın aldı. Demirören daha sonra 1975 yılında Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerini, 1978'de de Demirören Tüp İmalat Fabrikası'nı kurdu. Grup bu tarihten sonra 1980'de kurduğu Ata Eğitim dışında uzun süre yatırım yapmadı.

1996'de Dem-Al otogaz, 1997'de ise Demirören Enerji şirketini kurarak 16 yıl aradan sonra ilk yatırımlarını yaptı. Demirören Holding'in diğer sektörlere açılması ise AK Parti iktidarı döneminde oldu. O tarihe kadar 8 şirket kuran Demirören 2004-11 yılları arasında mermer, gayrimenkul, liman, inşaat, petrol ve medya sektöründe 8 yatırım yaptı.

Erdoğan Demirören kimdir Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir? Erdoğan Demirören hayatını kaybetti

DEMİRÖREN NE ZAMAN MEDYA SEKTÖRÜNE GİRDİ?

Demirören Holding'in medya sektöründeki ilk yatırımı 2011'de Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Holding'den almak oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın olduğu bilinen Erdoğan Demirören son olarak Doğan Medya'nı satın alarak Türkiye'nin en büyük medya grubu haline geldi. 

Erdoğan Demirören kimdir Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi nedir? Erdoğan Demirören hayatını kaybetti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi