Recep Ergenç

Recep Ergenç

Kim kimi görmezden geliyor?

Trabzonspor (TS), ilgili biriminde sporcu performans merkezini kurduruyor.

Gurur duyulacak bir konu ama insan bir sormaz mı?

TS olarak ilgili birimimizde Sporcu Performans Merkezi kurma düşüncemiz var, nasıl bir ortak yol buluruz ya da bir öneriniz olur mu? şeklinde sorulması çok yerinde olurdu.

Yazık, çok yazık

Çünkü KTÜ TTO ve o zamanki KTÜ BESYO; TS’a ARGE merkezi kurmak için öneri getirmiş, toplantılar yapmışlar, birlikte yapalım demişler ve bir protokol bile imzalamışlardı da ondan diyorum.

Süreç görmezden mi gelindi?

Kısa bir süre önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı (BB) Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi (TRU) Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk “sporda işbirliği protokolünü imzaladıklarını” kalabalık bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaştılar.

Basın toplantısında açıklanan protokol “Spor Şehri Trabzon” olma adına atılmış önemlidir; TS bu işbirliği protokolünü görmezden mi geldi? Yönetim veya idari görevliler bu tür bir bilgiyi görmemiş olabilir mi? Bu mümkün mü?

Asıl soru şudur: TS’a performans merkezi kurma konusunda kim yönlendirdi, bilgilendirdi?

Bende bu soruların cevabı bende yok.

Sahi, TS yapılandırdığı borçlarına rağmen Avrupa’ya çıkamamış, borç da bini aşmamış mı?

Demek para var ki ve kimseye de fikir sorulmadan performans merkezini kuruyor.

Şehirden kopuk bir TS mu var?

Bir taraftan Akyazı’nın Trabzon’un Sosyal yaşam alanı haline gelmesi için işbirlikleri müjdeleniyor.

Diğer taraftan Trabzon BB ile TRU, birlikte “Trabzon Spor Performans ve Data Merkezini” kuruyorlar.

Ama TS’un bu gelişmelerden haberi yok!

Çalışmalar salgın dönemine denk gelmiş olması talihsizlik ama süreç devam ediyor.

BB Performans ve Data Merkezi İhalelerini Eylülde yaptı;

Hafızamızı tazeleyelim;

Bir: İstanbul’daki güçlü Trabzon STK’larından Trabzonlu Bürokrat ve İş Adamları Derneği (TİAB) ve Bizim Neslin Uşakları Derneği (BNU) üyeleri İstanbul ve Trabzon’da gerçekleştirdikleri “Marka şehir Trabzon Çalıştayı” raporunda Spor şehri Trabzon’u kayıt altına aldılar (2015)

İki: Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ile Trabzonspor arasında AR-GE Merkezi protokolü imzalandı.

Üç: GHS Müdürlüğü öncülüğünde (DOKA projesi olarak) o zamanki KTÜ BESYO desteğinde sporun paydaşlarının katıldığı “Trabzon Spor Çalıştayı”nı yaptılar. Raporlarını yayımladılar.

Dört: BB Murat Zorluoğlu seçim beyannamesinde “Trabzon Sporcu Performans ve Data merkezinin kurulması” kayıtlıdır.

Beş: Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Sanayi Bakanlığı ve GH ve Spor Bakanlığı Trabzon’da “Sporcu Performans ve Data Merkezi” kurulmasına maddi ve manevi destek verdiler.

Son söz olarak

Spor Şehri Trabzon için Sporcu Performans Ve Data Merkezinin kuruluş sürecinde (Kamu Sektörü, Yerel Yönetim, STK’lar ve TRU) 2015’den bu yana önemli bir süreç yaşadılar. Merkez 3-5 ay sonra ete kemiğe bürünecek; yalnızca DOKA bölgesindeki illerde değil, komşu coğrafyalarda da etkisi olacaktır. Ülkede örnek gösterilebilecek bu başarı hikayesini sürdürülebilir yapacak olan, fizibilitede tanımlanmış işlere doğru insan kaynağının istihdam edilmesi olacaktır. Merkezin Trabzon ekonomisine yapılacak katkıları ayrı bir yazı konusu olacak kadar değerlidir.

Hayırlı olsun.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR