Arif Çetin

Arif Çetin

KAYIP İKİ PUAN

 

Maç öncesinde sahadaki, kulübedeki, tribündeki ve evdeki kadrolara baktığımızda Trabzonspor rakibinden üstün bir görüntüdeydi. Bordo mavililerde değişen bir şey yok. Hafta içerisindeki performansına bakarak Janko’yu sahada bekliyorduk. Şenol Hoca, mücadeleci oyunu düşünmüş olmalı ki, Halil Altıntop’u tercih etti.
 
Beşiktaş’ta ise hayret verici bir kadro sahadaydı. Almeida solda, Batuhan en uçta. Samet Aybaba neyi düşündü bilmiyoruz ama düşündüğünü uygulayamadığını 45 dakika sonrası anladı. İlk yarıda yavan bir futbol vardı. İlk dakikalarda gördüğü kart sonrası Soner’i çok fazla göremedik. Zokora yerinde müdahalelerle ilk yarıda direnç kattı. 60. dakikadan sonra ise yine pozisyon seçme hastalığı nüksetti.
 
İlk yarının son dakikasında gelen gol, Şenol Güneş’in Janko hamlesini 85’e kadar ertelemesine neden oldu. İkinci yarının başında ise Beşiktaş’ın saldıracağı belliydi. Futbolun değişmez kurallarından birisidir. İlk yarının sonlarında gol atarsan, kontrayı düşünürsün. Eğer gol yersen 10-15 dakikada rakibini ablukaya alır, gol bulmaya çalışırsın. Beşiktaş bunu yaptı ve Trabzonspor’u çıkartmadı. Takımın nefes almasını saylayacak olan orta saha oyuncuları, Zokora, Sapara ve Soner sorumluluk almadı. Halil Altıntop ileride top tutamadı. Beşiktaş, takım halinde Trabzonspor’un üzerine kâbus gibi çöktü.
 
Fernandes’in golünde Onur’un hatası olsa da, sonrasındaki dört pozisyonda gönülleri fethetti. Takımın bir diğer iyi oyuncusu ise Bamba. Tecrübeli savunmacı geldiği günden bu yana üzerine katarak devam ediyor. İyileşen Giray ile birlikte Babma- Giray- Mustafa üçlüsünden hangi ikisi oynarsa oynasın sıkıntı yaşatmaz.
 
Trabzonspor için alınan bir puandan çok kaybedilen iki puana bakılmalı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin berabere kaldığı haftada alınacak üç puan önemliydi.
 
 Trabzonspor artık karar vermeli! Halil ya da Henriuqe ile en uçta tek oynamak zor görünüyor. Trabzonspor’un orta sahası buna müsait değil. Çünkü iki yönlü oynayamıyorlar. Bu defa da hücumda çoğalmada sıkıntı yaşanıyor. Ne yapıp edip, Janko ile ya da Emre ile oynamayı öğrenmeli. Halil ya da Henriuqe, ancak öndeki oyuncuya partner olur.
 
Cüneyt Çakır ise görevini yaptı. Yukarıda da bahsettiğim üzere Galatasaray ve Fenerbahçe’nin berabere kaldığı haftada Trabzonspor’un kazanması olmazdı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR