Haber61

Haber61

Kaybetmedi ya!

Koskoca 90 dakikayı birkaç atakla bitirip, o maçtan 1 puan almak futbol talihi olsa gerek. Trabzonspor tüm maç boyunca kendini atak yapmak zorunda hissetmedi. Oyunu kontrol etme gibi bir düşüncesi de olmadı. Orta alanda Beşiktaş"ın topun sahibi olacağı çıkan kadrodan belliydi. Ernst ve Cisse ile Beşiktaş normal şartlarda Trabzonspor"a top göstermemesi gerekirdi. Biraz böyle oldu maalesef.

 

Orta alan Beşiktaş"ın oldu da ne oldu? Golü bulan Trabzonspor oldu. Aslında Trabzonspor bilerek buna müsaade etti. Top dolaştıran, iyi pas yapan Beşiktaş"ı kendi on sekizinin önünde iyi karşıladılar. Dikkat ederseniz maçta Beşiktaş baskısı vardı ama çok fazla net pozisyonu yoktu. Bunda Trabzonspor defansının başarısını görmek lazım.

 

Özellikle Cale ve Tayfun maçın Trabzonspor adına en başarılı oyuncuları oldu. Bunun yanında Colman da maça konsantresi en üst düzeydeki oyuncusuydu. Bu maç için söylüyorum; Cale arkada, Colman ortada takımı taşıyan oyuncular oldu. Tayfun"u da eklerseniz Trabzonspor 3 kişiyle bu kadar yapabilirdi. Bunu yaptı.

 

İkinci yarı oyuncu değişiklikleri ilk başta doğru gibi geldi. Trabzonspor"un üzerine gelen Beşiktaş"ı Alanzinho –Yattara- Gökhan arkalarında Colman ile bitirmek istedi Ersun hoca ama hesap etmediği bazı şeyler vardı. Alanzinho ayağında çok top tuttu ve hepsini kaybetti, Yattara maç boyu kendine gelemedi. Gökhan da yalnız başına ne yapabilirse onu yaptı; rakiple cebelleşti.

 

Maçın Trabzonspor açısından en dikkat çeken ayrıntısına gelince; Ersun hoca oyuna üç hücum özellikli oyuncu aldı ama Trabzonspor onlarla da defans yaptı. Yani bordo-mavililer bu kadar hucüm özellikli oyuncuyla defans yapmayı nasıl başardı aklımız almadı doğrusu! Trabzonspor"u öyle iştahla hücum edeyim, 3 puanı alıp gideyim düşüncesinde hiç olmadı.

Ersun hoca, "yenilmeyeyim, gerisi Allah kerim" dedi.

 

Yenilmediğine göre bu oyunla bu sonuç normal. Koy 1 puanı cebine dön Trabzon"a. Fenerbahçe maçı gibi oyunu forse edemeyen Trabzonspor bir başka rakibine yenilmiyorsa bu kazanımdır. Önceden bu maçlar daha maçın ortasında biterdi. Trabzonspor kendi adına çıtayı yükseltti ve eskisi gibi kolay lokma olmadığını ispat etti. Ama bu maçları kazanması gerektiğini de bir gün anlamalı.  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR