Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi bugün bir ilke daha imza attı.

Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

Şehri, yeni nesil kütüphanecilik ile buluşturan Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesinin açılışı bugün gerçekleşti.

Pazarkapı mahallesinde restore edilen 3 katlı tarihi bina dijital kütüphaneye dönüştürüldü.Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliğine sahip dijital kütüphanede, 6 adet okuma salonu, teknik birim odaları, danışma, idari bölüm, bir adet genel amaçlı salon ile iki adet kafeterya bulunuyor.

26 bin elektronik kitabın ve 13 bin normal kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. 

 Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

Açılışta konuşan Ahmet Metin Genç, öğretmenler gününde gerçekleştirilen bu açılışın önemini vurgulayarak;

"Belediyemizin bu yerleşkesinde bulunan bu tarihi binamızın açılışını bu güzel günde eğitimin vurgulandığı öğretmenler gününde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu çalışmamıza maddi ve manevi destekleri nedeniyle Sayın Valimize huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Biz Belediye Başkanları olarak şehrin alt yapısında ve üst yapısında vazifelerimizi yaparız. Ama kalıcı olan eserler bu tür eserlerdir. Eğer bu şehir, bir tarih şehri, bir kültür şehri,bir sanat şehri diyorsak bu özelliklerimize hizmet eden üniteleri eserleri kazandırmakla da mükellefiz. Bizler ilk emri “oku“diyen bir inancın mensuplarıyız. “İlim Çin’de de olsa gidin alın” diyen bir inancın mensuplarıyız. Ve böyle bir inanca sahip olan bir millet olarak aynı zamanda “Öğretmenler yeni nesil sizin eserinizimdir” diyen Cumhuriyetimizin Kurucusunun yürüdüğü bu yollarında bu toprakları bize vatan yurdu olarak bırakan atalarımızın bıraktığı bu vatanı çok daha iyi noktalara getirmekle mükellefizdir. Bu manada şehrimizin kültür hayatına Ortahisar Belediyemiz olarak kuruluşumuzdan itibaren 22 basılı yayınla beraber katkı sağlamaya çalıştık. Müzeler açtık bir tane daha hazırlıyoruz inşallah. Hasan Paşa Hamamı’nı restore ettik tamamlıyoruz. Sayın Valim, kıymetli katılımcılar 16 bin esere fiilen ulaşılabilecek bir kütüphane açtık. Aynı zamanda da dijital yönü konsepti olan bir hizmeti sunuyoruz. Google’nin onayladığı bir sistemle beraber buradaki hizmeti 16 bin esere, Ortahisar’da gençlerimiz özellikle cep telefonlarına yükleyeceği bir sistemle beraber ulaşacaklar. 10 bin esere daha bu sistem üzerinden ulaşacaklar. Hem fiilen hem de sistem üzerinden erişim sağlayabilecekler." ifadelerini kullandı.

 Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

 Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

"TRABZON OKUYAN ŞEHİR DEMELİYİZ"

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada; "Bugünlere gelmemizin mimarları olan çok kıymetli öğretmenlerimizin günü bugün. Böyle anlamlı bir günde ben başta beni bu günlere getiren öğretmenlerim olmak üzere çok kıymetli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü tebrik etmek istiyorum. Vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve en önemlisi de birkaç gün önce terör şehidi olarak bildiğimiz Ayşe öğretmenimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de başsağlığı diliyorum. Bugün böyle güzel bir açılışa ev sahipliği yaparken diğer taraftan bu güzel, estetik mimarisiyle Trabzon’umuza katkı sağlayacak olan kütüphanemiz inşallah bu şehrin gençlerine, evlatlarına çok güzel hizmetler verecek.
Hep söylüyoruz. Trabzon tarih şehri, sanat şehri, spor şehri diyoruz. Artık bu tip kütüphanelerimizin yaygınlaşmasıyla beraber Trabzon aynı zamanda okuyan şehir demeliyiz." şeklinde konuştu.

 Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ise konuşmasında; "12 bin 200 meslektaşımız adına Sayın Başkanımızdan böylesine anlamlı bir hediyeyi aldığımızı düşünüyorum. Çünkü burada bizim gençlerimiz, çocuklarımız kitap okuyacaklar. Hem Trabzon için hem ülkemizin istikbali için buradan inşallah ülkemizin geleceğine çok çok mektuplar yollayacağız.
Sayın Başkanım her fırsatta milli eğitim camiasının yanında oluyor. Burada birçok meslektaşım da var ben herkes adına çok çok teşekkür ediyorum. Ne zaman eğitim anlamında bir şey istediysek Sayın Başkanımdan, her zaman olumlu karşılık bulduk. İnşallah Sayın Başkanımın vesile olduğu açılışını bu memleketin çocukları için gerçekleştirdiği binamızla bu ülke için dertlenecek nice gönüllerin yetişmesine vesile olsun diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi. 

 Karadeniz'in ilk dijital kütüphanesi Trabzon'da açıldı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber