2009 Nisan ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı - 15 Temmuz 2009

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK'in verilerine göre işsizlik Nisan ayında geçen yılın aynı ayına oranla 14.9 azalış gösterdi. Bu verilerle işsizlik aylık bazda ikinci düşüşünü kaydetti. Krizin etkisiyle Eylül

2009 Nisan ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı - 15 Temmuz 2009

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK'in verilerine göre işsizlik Nisan ayında geçen yılın aynı ayına oranla 14.9 azalış gösterdi. Bu verilerle işsizlik aylık bazda ikinci düşüşünü kaydetti.

Krizin etkisiyle Eylül ayından bu yana artışta olan ve Şubat'ta rekor düzeyen çıkan işsizlik oranı Mart ayı itibariyle düşüşe geçmişti. TÜİK verilerine göre işsizlik Mart döneminde yüzde 15.8'e olmuştu.

Türkiye'de açıklanan rakamlara göre yaklaşık 4 milyon işşiz bulunduğu belirtilirken, bu rakama iş bulma ümidini kaybedip, artık iş aramayanların eklenmesi ile sayının 7 milyona yaklaştığı ifade ediliyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam