Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İftarlık gazoz!

Öylesine bir maç ki; Takımına göre keyif zihniyetiyle uygulanan cinsten.

Ramazan ayının ilk günü, iftar saatinden tam bir saat sonra, adam yemek masasından kalksa bile, maç çoktan başlamış olur ve haliyle stadyumun yarısı boş.

Bu ligi yöneten kim? beinsports kanalı mı? Diye sormak lazım. Zaten yaptıkları yılın en iyileri 11’i ödüllerinden de belli, futboldan ne kadar anladıkları, ilk 11’de bir benim dedem yok!

Ha, diyorsanız ki; ‘spor da bile parayı veren düdüğü çalar.’ Eyvallah!

Ama böyle bir şey olabilir mi?

Trabzon’da iftar saatinden bir saat sonra maç mı olur? E, olursa stadyum da böyle kalitesiz bir ambiyans olur. Yine gelen gelmiş. Tribünlere gelebilenleri, ayakta alkışlamak lazım.

Bu karşılaşmayı da en azından saat: 21.00’de değil de, saat: 20.30’da oynatanlara da sormak lazım. Önemli olan sizin yayın saatiniz mi?

Yoksa, her iki takım taraftarlarının tribünlere gelerek, keyifli bir maç izlemesi mi?

Gerçi ortada çok iyi bir futbol olmasa da, ortamı renklendiren, şenlendiren ve güzelleştiren 6 güzel gol vardı.

Alan memnun, veren memnun. Atan memnun, yiyen memnun gibi bir 90 dakika.

*

İlk yarının ilk çeyreğin de, Sosa’nın frikiğinde meşin yuvarlak pozisyona uzanan kaleci Lung’un eline çarpıp, filelere gitmesinin ardından 5 dakika sonra, Rodallega’nın şutunun yan direkten geri gelmesinde, topu filelerle kucaklaştıran Yusuf, takımlarını 2 farklı öne geçiren isimler oldu.

Tüm oyunun, üçte birlik bölümü tamamlandığın da, rehavet havasına girmiş bir fotoğraf veren Trabzonspor, ilk golü Hasan Hüseyin’den yedi. Aynı oyuncu ikinci 45 dakika da, beraberliği sağlayan şık kafa vuruşunu yaparken, İranlı Hosseini bu vuruşu maalesef seyretti.

İlk yarı bitmeden sakatlanıp yerini yedek kaleci Muammer’a bırakan isim, Kayserispor’un asıl kalecisi Silviu Lung oldu.

Bu aynı zamanda karşılaşmanın ilk değişikliğiydi.

İlk yarı biterken, oyunun durduğu dakikalarda, orta hakem Fırat Aydınus darbe almış yerde yatan sarı kırmızılıların kalecisi Muammer ile uğraşırken, güney kale arkasından o kadar güvenliğin gözü önünde sahaya atlayan genç bir çocuk, bordo mavililerin kalecisi Uğurcan’a gitti arkadan sarıldı ‘Abi, bi selfie yapabilir miyiz’ dedi. İyi mi?

Bu sahalar, bu gözler, neler gördü, neler görecek be. Uğurcan’da baktı oyun durmuş zaten, verdi çocuğa pozunu. Güvenlikte, polisle karga tulumba getirdi çocuğu. Şimdi bu genç çocuğa sorsanız çok büyük bir iş yaptı sanır. 20 lira vermiş maça girmiş, takımına belki de en az 50 bin lira ceza yedirecek.

Ne yalan söyleyeyim, ben olsam kaleci Uğurcan’ın yerinde, onu atladığı yere hemen kibarca geri postalardım.

Böyle şeylere o tribünlerin puan vermemesi, izin vermemesi lazım kardeşim.

Yoksa bunun önüne geçemezsiniz.

İftarlık gazoz!

İkinci yarı başladığında ev sahibi 2-1 galip iken, konuk ekibin Kravets ile peş peşe kaçırdığı yüzde yüzlük 2 gol pozisyonu var ki evlere şenlik, yapılamayacağı yaptı, İkisini de dışarı attı. Atsa, Kayserispor 3-2 öne geçecek.

Bu yarıda bordo mavililerde Amiri, Rodallega ve Abdülkadir Ömür, sırayla yerlerini Ekuban, Olcay ve Murat Cem’ e bırakırken, tribünlerde Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü seyretmeye gelen, Fransa’nın Lille ve İngiltere’nin Manchester United takımı yetkililerinin olumlu bir gözlemle döndüklerini sanıyorum.

Çünkü dün gece, bu iki oyuncu birer gole imza atarken, takımlarında da en istekli olan iki oyuncuydu.

Abdülkadir Parmak’ın cezalı, Pereira’nın sakat olduğu bu karşılaşma da, skor 2-2 olduktan sonra şok yaşayan bordo mavili cephe, neyse ki sadece 1 dakika sonra, Nwakaeme’nin asisti ve Abdülkadir Ömür’ün akıllı vuruşuyla tekrar galibiyeti, bu maçta da sık sık rakip defansın arkasına sızan takımın gizli golcüsü Novak ile de skoru yakaladı.

Sarı kırmızlıların kaptanı Deniz’in, maçın son 10 dakikasına girilirken rakip ceza alanı içerisin de kendini adeta yere atması ve itirazlar ederek, ısrarla penaltı beklemesine ise onun adına, gülerek ben utandım.

Trabzonspor bu galibiyetle, 4 yıllık bir aradan sonra Avrupa Kupalarına gitmeyi garantiledi.

Evet, ramazan ayının ilk iftarıydı. İftar da hararet kesen içecekler genelde tercih edilir.

Hani vardır ya meşhur iftarlık gazoz.

Bu skor ve 3 puan, bana göre Trabzonspor’a, beklenilen gibi oynamasa da iftarlık gazoz gibi geldi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR