Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Havva Hanımın adaleti!

Adı Havva Çal..
Üniversite camiasından eğitim camiasından tanıyanlar iyi tanır..
KYK Trabzon yurdunda 1977 yılında başladığı memuriyet hayatı son buldu.
40 yıl geçen çalışma hayatını sosyal medyadan şu satırla paylaşmış Havva hanım..
“13.06.1977 tarihinde KYK Trabzon Yurdunda göreve başladım. Göreve başladığım günlerde 20 yıl nasıl geçecek diye düşünüyordum ama tam 40 yıl geçti. Türkiye’min her köşesinden üniversiteyi kazanıp gelen pırıl pırıl gençlere hizmet etmeyi Allah’ım bana nasip etti. İlk yıllar arkadaş sonra abla daha sonra Anneleri olarak o gençliğe Adaletle hizmet ettim.
Hizmet ederken evlatlarımı eşimi ihmal ettim. Bundan hiç bir gün pişman olmadım çünkü onlarda benim evlatlarımdı en önemlisi Adaletten hiç ayrılmadım. Bu zaman diliminde bazen ötekileştirildim yılmadım yıkılmadım hizmet etmeye devam ettim Allah'ıma binlerce şükürler olsun vijdanım rahat hizmet etmeye devam ediyorum. Benim bu günlere gelmeme sebep olan başta rahmetli ANAM ve BABAM dan Allah’ım razı olsun mekanları cennet olsun nurlarda yatsınlar.
Amin. Rahmetli babamın sözü hiç aklımdan çıkmaz: Kızım yaptığın her işte adaletten ayrılma derdi. Sen rahat uyu BABAM sözünü her zaman tuttum. Hizmet ettiğim binlerce öğrencim emeklerim sizlere helal olsun sizlerle her zaman gurur duydum. İhmal ettiğim evlatlarım ve sevgili eşim sizden de Allah’ım razı olsun beni her zaman desteklediniz. Allah’ım aynı Adaletle çalışmamı bana nasip etsin. Hepinizi çok seviyorum. Allah'ıma emanet olun”
Samimi duygu yüklü bu paylaşımı ben de sizinle köşemde paylaştım..
İnşallah Havva hanım bana kızmaz..
Sevgiyi-adaleti-hoşgörü ve dürüstlüğü her zamankinden daha çok aradığımız şu günlerde sosyal medyadan böylesine anlamlı ve değerli paylaşımları okumak insana moral veriyor
Gelecek adına umutlanıyoruz..
Etrafımızda hala güzel insanların olduğunu bilmek başka bir duygu..
Havva hanımın paylaşımı öyle herkese nasip olmaz..
Kaçımız yaptığımız görevde işin hakkını veriyoruz..
Kaçımız adaletli-vicdanlı ve doğrdaun yana tavır koyuyoruz..
Özetle kaçımız işimizi seviyor yediğimiz ekmeğin hakkını veriyoruz..
Vicdanla-cüzdan arasında sıkışmadan başını yere eğmeden ve eğdirmeden bu ülkeye hizmet eden herkese gönülden teşekkür ediyorum..
Allah hepsinden razı olsun..
On binlerce şehit verdiğimizi bu güzel vatan eğer bugün hala ayakta ve hala düşmana karşı direniyorsa,her türlü teröre karşı çarpışıyorsa işte bu güzel insanlar sayesindedir..
Namuslu-ahlaklı ve onurlu insanların duası ve gayretleri ile ayaktayız..
Komşunun-komşuya selam vermediği,baba ile oğulun aynı sofrada yemek yemediği,sohbetlerin yapılmadığı,paylaşımların azaldığı bir ortamda insan gibi insanı çok arar oldu..
Hela adaletli insanı bulmak imkansız..
Neyse bu konuda dert çok sitem çok..
Ben yine de kendisi ile barışık yaşayan hayata sevgi ile bakan çok insan olduğunu düşünüyor Havva hanım ve onun gibi kalbi temiz yüreği güzel insanlara selam olsun diyorum..

Havva Hanımın adaleti!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR