Orhan Çavuşoğlu

Orhan Çavuşoğlu

Gürkök Vali İnce’den ne istedi?

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök Genel Sekreter Gökhan Usta ve 2.başkan İsmail Ufuk Dereli ile birlikte Artvin’e gittik.Ziyarette bisze Artvinli turizm şirketi sahibi Ahmet Karabulut'da eşlik etti. 

Doğu Karadeniz BYK Başkanı Suat Gürkök ve Byk Genel Sekreteri Gökhan Usta 2.başkan İsmail Ufuk Dereli T.C Batum Başkonsolu Yasin Temizkan, Artvin Vali Yrd. Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Öztürk ile birlikte önce sarp sınır kapısında incelemelerde bulundu. Ardında da yaşanan sakıntıları Artvin’in çiçeği burnundaki idealist valisi Muhterem İnce ‘ye anlatmak için makamına gittiler.

Ramazan Bayram Tatili nedeniyle Sarp sınır kapısından bir günde 35 bin kişi geçiş yaptı. Uzun kuyruklar oluştu.Turistler bu durumdan bir hayli rahatsız olurken, aynı sorunların Kurban bayramında yaşanmaması için
TÜRSAB Başkanı Gürkök ve yöneticiler Vali’den Sarp sınır kapısında bazı düzenlemeler yapılmasını önerdiler. Özellikle  Batum Havalimanına gelen özelikle Arap turistlerin Türkiye'ye giriş iş ve işlemlerinin hızlandırılarak kolaylaştırılması, İşletme Belgeli Seyahat Acentelerinin tur araç ve otobüslerine öncelikli sıra ve hızlı geçiş imkanı sağlanması, hususlarında da gerekli tedbir ve uygulamalar konularını Artvin Valisi Muhterem İnce’ye anlattılar..

Öncelikle şunu söyleyeyim meslek hayatımda birçok vali gördüm. Bazılarıyla yakın dostluklarımız oldu bazıları ile de sadece haber amaçlı görüşmelerimiz oldu.  Artvin’in yeni valisi genç ve idealist bir vali görüntüsü çizdi.  Tabiki ilk görüşte şu şudur bu budur diyemem ama, ilk intibam çok olumlu.

 TÜRSAB başkanı sorunları anlatırken sn vali önemli gördüğü konular ile ilgili notlar aldı

Sn vali Gürkök ve yöneticilerinin konuşmalarının ardından sn. Vali İnce’nin şu sözü çok hoşuma gitti…" Hepimiz ülkemiz için iyi şeyler yapmalıyız. Turizm çok önemli ve bu bölgenin kurtuluşu Turizmdir. Ancak DOĞAYI BOZMAYACAĞIZ, TAHRİP ETMEYECEĞİZ,. Çünkü geri dönüşü yok”

Sarp sınır kapası ile ilgili olarak ta önemli mesajlar verdi sn vali. Mesela Sarp sınır kapısında 80 polis görev yapıyor. İilk etapta bu sayıyı önce 90 a çıkardı şimdi 120 polis geçişlerde görev alacak. Buda işlemlerin hızlanması demek.

Kaldı ki Artvin’den bu yıl 90 polis başka illere tayın oldu yerlerine ise 50 yeni polis geldi. 40 polis eksilmesine rağmen sn vali  Sarp sınır kapısında görev yapan polis sayısını 80 dan 120 ye çıkardı
 
Pansuman çözüm ama kısa vadede yapacak bir şey yok. Ancak Turizm Mevsiminden sonra vali İnce’nin planı şu. Sarp Sınır kapısını yıkarak yenisini yapmak..Çünkü ihtiyacı karşılamıyor Bu konu hakkında da ilgili bakanla görüşeceğinin mesajını verdi.

İçişleri bakanlığında görev yaparken verdiği 112 örneği de ilginçti.

Özeti şu. Siz yardım için 122 yi arıyorsunuz, polis itfaiye, ambulans ve diğer yardım merkezleri aynı anda çağrıyı bir merkezde alıyor .Ancak siz ne istiyorsanız devreye o giriyor. Ambulans dediğinizde ambulans yetkilisi yangın derseniz itfaiye gibi

Hepsi bir merkezde. Bunu içişleri bakanlığında denemişler sonuçlarının iyi olduğunu söyledi.Şuanda 20 ye yakın il Pilot bölge yapıldı uygulama deneniyor.

Biliyorsunuz

Sn Vali Artvin’e içişleri bakanlığını Personel dairesi başkanlığından atandı. Siyasal mezunu. Balıkesir Edremit doğumlu Çanakkale ile de aile bağları var. Ayrıca Çanakkale’de kaymakam olarak  görev yapması turizmciler için de ayrı bir şans

Sorunları çok daha çabuk algılıyor, çünkü bildiği konular.Çözüm içinde çabuk hareket edebiliyor.  Bürokrasiye çok takılmıyor, sorun acilse, acil çözüm üretiyor bürokrasi daha sonra işliyor.

Ayrıca TÜRSAB’a bağlı araçlar için Başkan Gürkök’ün önerisi üzerine Gümrük kapısında bir güzergah (Koridor) oluşturacağını da ifade etti

Sn vali İnce şimdi SARP sınır kapısının yeniden yıkılıp yapılması için kolları sıvadı. Ankara’ya gidip konuyu ilgili bakanla görüşecek.Çünkü kapı ihtiyaca cevap veremiyor

Birde  İl özel idare ile Hopa kaymakamlığı arasında yaşanan probleme el koyduğunu öğrendik.Ayların sorunu 15 dakikada halledildi.

Başkan Gürkök ‘ün Vali ince’ye hediye ettiği  Karadeniz ve Turizm kitabı artık valinin el kitabı gibi olacak

Sn Vali’nin önerilere yaklaşımı devlet ciddiyetinde pratik çözümlerde üretebiliyor. Turizm bölgemizden birindi Edremit’te  doğup büyümesi ve Çanakkale gibi önemli bir turizm merkezinin ilçesinde  kaymakamlık yapması Turizm ve Turizmciler için ayrı bir şans

Sn Vali  göreve başlayalı kısa süre oldu ama konulara hakimiyeti ile dersini iyi çalıştığını gösterdi

TÜRSAB başkanı Suat Gürkök ve ekibi ise yoğun tempoda çalışmasını sürdürüyor. Sorunların çözümü için genel sekreter Gökhan Usta ve 2. Başkan İsmail Ufuk Dereli de en büyük yardımcısı
Aslında ekip olarak müthiş işlere emza atıyorlar.Turizm sezonu onlara dur durak yok.

Sarp Sınır kapısındaki sorunda en büyüğü. Arap turistler zengin ve larç insanlar. Kapıda 2 dakika beklediler mi kıyamet kopuyor..

Şimdi  Batum'a havayolu ile İsrailli  ve Arap turistler geliyor.Oradan sonra Türkiye’ye. özellikle Trabzon’u gezip görmek istiyorlar

Ama geçiş hızlanmalı.

Gürkök ve ekibi bu sorunu erken fark etti

Çözmekte de kararlılar

Vali Muhterem İnce'de  çözüm için söz verdi,
O da kararlı

TEKZİP

12 Temmuz 2016 tarihinde Orhan Çavuşoğlu imzalı köşe yazısına cevaptır.

Köşe yazısında bahsedilen fiyat çizelgesiyle ilgili söylenene ve atıfta bulunulan konuların afaki ve iftiraya meyilli olduklarını ayrıca kötü niyetli ve abartılı olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Messemizde bugüne kadar her yıl turizm sezonunda milyonlarca turist ağırlanmakta ve hiçbir memnuniyetsizliğe mahal vermeden hizmet edilmektedir.

 Durum böyle iken bahsedilen yazıda taşıma parası adı altında ücret talep edildiği yönünde ki cümleler gerçeği yansıtmamakla birlikte karalama amacıyla yazıldığını, yıllardır tek bir kara lekenin bile yer almadığı müessesemize çamur at izi kalsın eyleminden hareketle yazıldığını göstermektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyemizin Trabzon’un nadide noktası Boztepe’ye gösterdiği ilgi de ortadır.
 
Boztepe Aile Çay Bahçesi


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR