Zekiriya Öz'ün 1301 KM'lik serüveni nasıl oldu?

Haber61 – Haber Servisi –Türkiye gündeminde yer tutan savcı Zekeriya Öz’ün Gürcistan’a kaçması ülke gündeminde bomba etkisi yaratırken en çok nasıl kaçtığı konuşulmaya başlandı. İddialar peş peşe sıralanırken Öz ve diğer savcı Celal Kara yarım saat ara il

Zekiriya Öz'ün 1301 KM'lik serüveni nasıl oldu?

Haber61 – Haber Servisi –Türkiye gündeminde yer tutan savcı Zekeriya Öz’ün Gürcistan’a kaçması ülke gündeminde bomba etkisi yaratırken en çok nasıl kaçtığı konuşulmaya başlandı. İddialar peş peşe sıralanırken Öz ve diğer savcı Celal Kara yarım saat ara ile Türkiye’den ayrıldılar. Kafalardaki soru işareti ise bu iki savcının bölgeye nasıl geldiği oldu. Hava Yolu ile mi Kara yada Deniz yolu ile mi bölgeye geldiler?

UÇAK MI KULLANDILAR?

Haber61.net istihbarat servisi bu sorunun peşinde gitti. İki savcının hava yolu ile bölgede kullanılan hava limanlarına inmediği tespit edildi. Havalimanı yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; Öz ve Kara’nın kaçış öyküsünde uçak yoktu. Geriye ise 2 ulaşım yolu kaldı deniz mi Karayolu mu? Bu durum üzerine çalışma yapan istihbarat servisleri bu savcılara bölgede kimlerin yardım ettiğini tespit etmek içinde çalışma başlattı.

MEMURLAR SORUŞTURULA BİLİR

İki savcının Artvin ili Sarp sınır kapısına karayolu ile ulaştığı yönünde uzmanlarda ortak düşünce hakim. İstanbul’dan Artvin’e 1301 KM yol gelen ve buradan da Batum’a kaçan iki savcıyı “Sınır kapısında görevli memurlar tanımadı mı?” Sorusu da akıllara takılırken burada görev yapan memurlara önümüzdeki günlerde soruşturma açılması bekleniyor. Bir süre önce Artvin İl Emniyet Müdürlüğünde Paralel yapı kapsamında çalışma yapılmış ve bir takım kişilerin yan edildiği de biliniyordu.

İLK KAÇANLAR ONLAR DEĞİL

Sarp Sınır kapısından kaçanlar sadece Öz ve Kara değil. Türkiye’de bir çok suçun failleri bu kapıdan yurt dışına kaçma girişiminin bulunduğu biliniyordu. Kimini Türk tarafı yakalarken kimi ise Gürcü polisi tarafından sahte kimlikleri tespit edilerek Türkiye’ye teslim ediliyordu. Şimdi bu iki savcının sahte isimle mi kaçtıkları tespiti içinde çalışma başlattığı öğrenildi. 

ÖZ KAÇA BİLİR DEMİŞTİ 

Bir süre önce Ergenekon davasından hakkında 25 yıl 6 ay hapis cezası verilen Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk'ten  eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e yurtdışı çıkış yasağı getirilmesinin gerekli olduğu katıldığı bir TV programında söylemişti. Öz'ün kaça bileceğini vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem