Zekeriya o tweetten 245 gün sonra firar etti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile ilgili Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.   Zekeriy

Zekeriya o tweetten 245 gün sonra firar etti
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile ilgili Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.
 
Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yakalama kararının ardından 10 dakika arayla Gürcistan'a kaçtığı tespit edildi. Gece yarısı kaçan Öz'ün 2014'te Twitter'dan kendisi dahil hiç kimsenin kaçmayacağını yazdığı ortaya çıktı. Öz o tweetten 245 gün sonra firar etti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Ben dahil herkes hakkında kaçacak yalanıyla milleti kandırmaya çalıştılar ama kaçan göçen olmadı. Beceriksizlikleri ellerinde patladı" ifadelerini
kullanmıştı.
 
Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtiklerini bildirdi.
 
Cirit, yaptığı açıklamada, sosyal ve yaygın medyadan haberler nedeniyle ve şeffaf yönetim anlayışları gereği Öz ile Kara'nın Sarp Sınır Kapısından çıkışlarıyla ilgili tespitlerini saatleriyle daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.
 
Buna göre Öz'ün dün saat 03.46, Kara'nın da 04.19 itibarıyla haklarında herhangi bir yakalama kararı verilmemişken ve yurtdışı çıkışlarıyla ilgili tahdit durumu yokken çok saatler önce Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıktıkları yapılan araştırmalarda belirlendiğini dile getiren Cirit, "Sarp Sınır Kapısı, ülkemizde karayolu anlamında en yoğun kullanılan kapıdır. Sezonunda günlük 25-30 bin civarında geçişler olur. Adli işlemlerin yanı sıra konuyla ilgili idari işlemler de tarafımızdan başlatılmış ve araştırmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.
 
Vali Cirit, "Söz konusu şahısların Gürcistan üzerinden Ermenistan'a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.
 
 
1-569.jpg
1-006.png

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem