Yok böyle kurtarma!

Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı yanında bulunan otoparkta aracını park eden Kanadalı turist otomobilinin el frenini çekmeyi unutunca geri geri kaymaya başlayan otomobil denize düşmekten son anda otomobilin kaputuna oturan vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Ola

Yok böyle kurtarma!

Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı yanında bulunan otoparkta aracını park eden Kanadalı turist otomobilinin el frenini çekmeyi unutunca geri geri kaymaya başlayan otomobil denize düşmekten son anda otomobilin kaputuna oturan vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Olayı öğrenen otomobil sahipleri ise büyük panik yaşadı.

Olay, saat 13:00 sıralarında Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı yanında bulunan otoparkta meydana geldi. Aile fertleriyle birlikte kiraladığı otomobille Dolmabahçe Sarayı'nı gezmeye gelen Pakistan uyruklu Kanada vatandaşı Şeriyat Bag, otomobili park ettikten sonra aile fertleriyle araçtan indi. Aracın el frenini çekmeyi unutan Bag, otopark görevli ile konuşurken bir anda aracının geriye doğru kaydığını fark etti. Hemen aracına koşan Bag, otoparkta bulunan vatandaşlarla birlikte otomobilin kaputuna oturarak aracın denize düşmesini önledi.

İTFAİYE EKİPLERİ, ARACI BULUNDUĞU YERDEN ÇIKARDI

Çevrede büyük panik yaşanırken otoparka polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ve itfaiye ekipleri aracın ön kısmına bağladıkları iple otomobili demirlere bağladı. Gelen kurtarıcı araçla ise otomobil bulunduğu yerden çıkartıldı. Araçlarının suya düştüğünü gören Şeriyat Bag'ın yakınları büyük korku yaşarken aileyi vatandaşlar sakinleştirdi. Çekilen otomobil otoparka bırakılırken, herkes derin bir nefes aldı.

VATANDAŞLAR OTOMOBİL KAPUTUNUN ÜSTÜNE OTURDU

Olayı gören ve hemen yardıma koşarak otomobilin denize düşmesini engelleyen Abdülhamit Gürgun, "Şahıs arabayı bir şirketten kiralamış ve müzeyi ziyarete gelmiş. Arkadaşları indikten sonra el frenini çekmemiş. Bir baktık ki araba gidiyor, peşinden koştuk ve yakaladık. Etraftaki arkadaşlar yardım etti. Yakaladık kurtardık" dedi.

Otomobilin kaputuna oturarak denize düşmesini önleyen Mehmet Taşdemir de , "Geri geri kaymaya başladı. Arka tarafı denize inmişti bizde ön tarafa oturarak aracı bırakmadık. El frenini çekmemiş. Aracı tutmaya çalıştık. Polis ve itfaiyeyi aradık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler