Yoğun saatlerde trafiğe çıkandan para alınacak!

Enerji tasarrufu için bir takım önlemler almaya hazırlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde aracı ile yola çıkan vatandaşlardan ücret alınmasını istiyor.  “İşe gitmeyin evden çalışın” önerisini sunan bakanlık,

Yoğun saatlerde trafiğe çıkandan para alınacak!

Enerji tasarrufu için bir takım önlemler almaya hazırlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde aracı ile yola çıkan vatandaşlardan ücret alınmasını istiyor.  “İşe gitmeyin evden çalışın” önerisini sunan bakanlık, fabrikalara da ‘iklim değişikliği vergisi’ getirme hazırlığında.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nda, trafik ve çalışma hayatıyla ilgili enteresan uygulamalar yer alıyor. Şuan taslak halinde olan plana göre, yakıt vergileri, araç vergileri, park ücretleri ve sıkışıklık ücretlendirmesi ile düşük emisyon bölgeleri oluşturulacak olup park ücretlerinin ise park talebini yüzde 30'a kadar azaltacağı belirtiliyor.  Üstelik planda İngiltere'deki uygulamalar örnek gösteriliyor.

Evden çalışma ve telekonferans yöntemleri ile yakıt tasarrufu sağlanabileceği belirtilen taslakta, sanayiciler için de ‘iklim değişikliği vergisi’ önerisi, sıkışık trafik ve park ücreti gibi bazı tasarruf önerileri yer alıyor.

Londra'da başarılı olduğu belirtilen ve görüşe açılan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı Taslağı'nın kabul edilip edilmeyeceği veya Türkiye'de ne kadar uygulanabileceği ise merak konusu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem