Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

Profesör Doktor Yaşar Nuri Öztürk, bir televizyon programında Müslümanlar için "sürü" anlamına gelen "raiyye" kelimesini kullanması nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ifade verdi.İlahiyatçı profesör doktor Yaşar Nuri Öztürk, hakkında halk

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

Profesör Doktor Yaşar Nuri Öztürk, bir televizyon programında Müslümanlar için "sürü" anlamına gelen "raiyye" kelimesini kullanması nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ifade verdi.

İlahiyatçı profesör doktor Yaşar Nuri Öztürk, hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan hakkında başlatılan soruşturmada ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Zeynep Küçük ile birlikte gelen Öztürk, Basın Bürosu savcılığına ifade verdi. Öztürk'ün aynı zamanda başka bir televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında kullandığı bazı ifadeler nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öztürk'ün bu soruşturma için de tekrar adliyeye gelerek ifade vereceği öğrenildi.

Öztürk, ifadesinin ardından adliye önündeki meydanda avukatıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Öztürk açıklamasında, hakkında yapılan suçlamanın organize şekilde yapıldığını öne sürerek "Suçlama basın yoluyla hakaret. Suç duyurusu yapmışlar. Zaman zaman olur böyle şeyler. Belli ki organize yerlerden. Gittik ifade verdik. Benim iki düşmanım var. Biri cehalet, biri zulüm, kişiler değil. Ben kişilerle niye uğraşayım tenezzül etmem. Kişilerle uğraştığın zaman etkin azalır" ifadelerini kullandı.

"RAİYYE SÜRÜ, RAİ ÇOBAN DEMEK"

Hakkındaki şikayetin sarf ettiği "raiyye" sözcüğü nedeniyle yapıldığını belirten Öztürk, "Ben halka raiyye demişim. Osmanlı düzeninde halkın hukuki adı raiyye. Raiyye Kuran-ı Kerim'de bir tabir. Şimdi ben mi icat ettim bunu? Belli cehaletin itişiyle olmuş, anlattık, söyledik. Bunlar normal. Bizim tarih boyunca fikir adamları bu tür sıkıntılarla uğraşmıştır. Bu işin kaderi budur, normaldir. Raiyyenin kelime anlamı sürüdür. Osmanlı düzeninde halk raiyyedir, padişah da raidir. Aynı kökten, çoban demek" dedi.

"BELLİ Kİ ADAM CEHALETİNİN KUYUSUNDA BOĞULMUŞ"

"Sultan Vahdettin'in İngiliz işgali sırasında İstanbul'da Rauf Orbay başkanlığındaki heyet gittiğinde, konuşma bitmiştir gidin derken şöyle söylüyor" diyen Öztürk, " Bu halk raiyyedir, sürüdür. Sürü tabirini aynen kullanıyor. Ve bu sürüye bir çoban lazım. O çobanda benim diyor Sultan Vahdettin. Şimdi yanlış mı yapıyor Vahdettin? 6 buçuk asırlık Osmanlı düzeninde durum bu. Bu hukuki bir gerçek. Şimdi adam halka sürü dedi diyor, belli ki cehaletinin kuyusunda boğulmuş herif" ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZIN SÖZLERİ CIMBIZLANMIŞ"

Avukat Zeynep Küçük ise, suça konu sözlerin, Öztürk'ün bir televizyon programında yayınlanan programından cımbızlanarak alınan ifadeleri olduğunu söyledi. Avukat Küçük, "Televizyon programda hocamızın sarf ettiği cımbızlanmış sözler nedeniyle tamamı Konya'dan yapılmış suç duyuruları ile gelmiş bir dosya. Basın yoluyla işlenen bir suç. Genel olarak hocamızın orada Müslümanlığı ve Müslümanları aşağıladığı yönünde bir şikayet söz konusu. Hocamız kendi kimliği, kişiliği, akademik kariyeri doğrultusunda gereken cevabı verdi" diye konuştu.

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler