Vicdanınız Sızlamadı MI?

 Her Yıl 8-9 Eylül tarihleri arasında Macaristan,  Zigetvar kentinde düzenlenen Zirinyi günlerinde bu yıl Trabzonlu Muhteşem Süleyman yalnız bırakıldı.Zirinyi günleri adı altında yapılan kutlamada  Trabzonlu Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ı anma tö

Vicdanınız Sızlamadı MI?

 Her Yıl 8-9 Eylül tarihleri arasında Macaristan,  Zigetvar kentinde düzenlenen Zirinyi günlerinde bu yıl Trabzonlu Muhteşem Süleyman yalnız bırakıldı.

Zirinyi günleri adı altında yapılan kutlamada  Trabzonlu Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ı anma törenlerine , Türkiye’nin Macaristan Konsolosu Trabzonlu hemşehrimiz Kemal Gür başta olmak üzere, Trabzon ve Türkiye’den ilgi gösteren olmaması üzüntü yarattı.

Bu yılki Muhteşem Süleyman mezarı başında  yapılan törene sadece Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir heyet katıldı.

Macaristan Büyükelçiliği 2 yıl önce yapılan anma töreninde “ileriki yıllarda daha fazla katılım olacak” şeklinde çalışma başlatacağını bildirmesine karşın  başta Büyükelçi Gür  olmak üzere hiçbir büyükelçilik görevlisinin de katılmamasının arkasında neler yattığı merak ediliyor.

 Trabzon’dan sadece Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir heyetle katıldığı anma törenlerine başta Trabzon Belediyesi ve her fırsatta ecdadına ve geçmişine bağlılıklarını bildiren müzeleri camiye çevirmek için görüş belirten,  belirtirken de ecdatlarının kemiklerinin sızlayacağını deklare ifade eden  sivil toplum örgütlerinin Trabzonlu Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ı anma törenlerine ilgisiz kalmaları acaba vicdanlarını sızlatmadı mı.

Merak ediyoruz Doğrusu.

Orada sorulan bir soru vardı ki, bu soruya karşı verilecek cevap yoktu . Sadece başlar öne eğildi.

Nemiydi o soru “Siz burayı almak için mehteranla gelmemiş miydiniz, padişahınız sizden beklemez mi bir fetih marşı”

Evet Sevgili Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siz katılmadınız, belediyeyi temsilen de kimse katılmadı, işleriniz yoğundur Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ı anma törenleri için kardeş şehir Zigetvar’a gidecek zaman bulamamış da olabilirsiniz, fakat mehter takımını gönderemez miydiniz.

 Bunun sebebini herkes gibi bizde merak ediyoruz doğrusu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler