Valilik ve belediyelere uyarı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Süt dağıtımı yaptığımız okullarımızda, kuru üzüm dağıtımının da yapılması Bakanlar Kurulu kararı haline getiriliyor. İmzalanacak ve önümüzdeki süreçte gençlerimizin sağlıklı yetişebilmesi ve gıda takviyesi olarak da üzüm

Valilik ve belediyelere uyarı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Süt dağıtımı yaptığımız okullarımızda, kuru üzüm dağıtımının da yapılması Bakanlar Kurulu kararı haline getiriliyor. İmzalanacak ve önümüzdeki süreçte gençlerimizin sağlıklı yetişebilmesi ve gıda takviyesi olarak da üzümden de yararlanılması konusunda Bakanlar Kurulu kararımız acilen çıkarılmış olacak" dedi.
 
Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Toplantıda, Başbakan Davutoğlu’nun geçen hafta yurtiçinde yaptığı ziyaretler, katıldığı kongrelerin değerlendirildiğini belirten Arınç, yurtiçindeki bu çalışmaların başarılı ve verimli olduğu konusunda Bakanlar Kurulunda bir mutabakat oluştuğunu ifade etti.
 
TBMM çalışmaları hakkında, Bakanlar Kuruluna bilgi sunulduğunu kaydeden Arınç, "Yarın, bildiğiniz gibi Türk Silahlı Kuvvetlerine Aden Körfez'inde görev yapmasıyla ilgili bir tezkeremiz öncelikle görüşülecektir" bilgisini verdi. 
 
TBMM'de, daha sonra Maden Kanunu'nda geri kalan sürelerin tamamlanacağını anlatan Arınç, şöyle devam etti:
 
"Ondan sonra da eğer kabul ederse TBMM gündemine bu iç güvenlik paketi dediğimiz, daha doğrusu emniyet teşkilatımızı ilgilendiren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına yönelik kanun tasarımız görüşülmeye başlanacaktır. Onun bitirilmesini amaçlıyoruz. Gündem içerisinde, bu kanunun bir an önce yasalaşmasını arzu ediyoruz."
 
KÖTÜ HAVA ŞARTLARINA KARŞI TEDBİR ALINDI
 
Arınç, toplantıda, bazı bölgelerde etkili olan lodos ve su baskınlarının da ele alındığını belirterek, şunları kaydetti:
 
“Son günlerde yaşanan lodos ve su baskınları, bunların getirdiği adeta afet haline dönüşmüş kötü hava şartları da gündemimizdeydi. Maalesef sadece Bursa’da, 3 yurttaşımız hayatını kaybetti. Balıkesir, belki başka illerimizde de hayatını kaybeden, yaralanan oldu. Kamu malları, özel mülkiyetler de zarar gördü, çatılar uçtu, sular bastı ve maalesef trafik felç haline geldi. Bundan dolayı çok üzgünüz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bu tür afetin devam edebileceği endişesi, özellikle bazı bölgeler için, sağanak, aşırı yağışlar tehlikesine karşı da bütün valiliklerimiz, belediyelerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Aziz milletimize bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, ölenlere rahmet diliyorum. Daha büyük zararlar oluşmaması için acilen alınması gereken tedbirlerin de yerine getirildiğini söylemek istiyorum."
 
Arınç, toplantıda ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, sosyal yardımlarla ilgili bazı projelere ilişkin sunum yaptığını, daha sonra da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da özellikle gençlere yönelik projelerin hayata geçirilmesi noktasında mevcut çalışmalarla ilgili Bakanlık sunumunu yaptığını bildirdi.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da yurtdışındaki okullarla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğini ifade etti. 
 
"KURU ÜZÜM DAĞITIMI, BAKANLAR KURULU KARARI HALİNE GETİRİLİYOR"
 
Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AK Parti Manisa İl Kongresi’nde, okullarda kuru üzüm dağıtımının yapılacağını açıkladığını anımsatarak, "Süt dağıtımı yaptığımız okullarımızda, kuru üzüm dağıtımının da yapılması Bakanlar Kurulu haline getiriliyor. İmzalanacak ve önümüzdeki süreçte gençlerimizin sağlıklı yetişebilmesi ve gıda takviyesi olarak da üzümden de yararlanılması konusunda Bakanlar Kurulu kararımız acilen çıkarılmış olacak" diye konuştu.
 
Arınç, toplantıda ayrıca iç ve dış gelişmelerin ele alındığını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler