Üzerinden 16 yıl geçti ama

Düzce Depremzedeler Derneği, saat 18.58'de Düzce depreminde ölenleri andı.16 yıl önce 7.2 büyüklüğündeki depreminin meydana geldiği saat 18.58'e kısa bir süre kala Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, ellerinde taşıdıkları "Depremi Unutma, Unutturma" yazı

Üzerinden 16 yıl geçti ama

Düzce Depremzedeler Derneği, saat 18.58'de Düzce depreminde ölenleri andı.

16 yıl önce 7.2 büyüklüğündeki depreminin meydana geldiği saat 18.58'e kısa bir süre kala Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, ellerinde taşıdıkları "Depremi Unutma, Unutturma" yazılı dövizlerle slogan atarak Anıtpark'a geldi. Grup, deprem saatinde ise 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, bir basın açıklaması yaptı. Can, 12 Kasım depreminin üzerinden 16 yıl geçtiğini belirterek, "Biz depremin izlerinin silinmesini ve bir sonraki depreme hazırlıklı olduğumuz güvenini yaşamak istiyoruz. Aradan geçen zaman hafızamızı zayıflatmış bu nedenle hatırlatmak isteriz. Riski azaltarak sağlam zeminlerde yapılaşma yapılması gerekiyor. Düzce'de tarım alanları imara açıldı. Bu nedenle riskli alanlarda az katlı binalar yapılmalı, riski az olan yerlerde yapılaşma öne çıkartılmalı. Ancak depremden bu yana geldiğimiz aşamada 4 kata kadar geldik. Depremin hemen sonrasında ise kat sayısının iki ile sınırlandırıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler