Uyuyan çocuklar köpekle uyandı!

 Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 500 polisin katılımıyla şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Polisin, evde çocuklar yer yatağında uyuduğu sırada narkotik köpekleriyle yanlarından ve üzerinden geçerek uyuşturucu aram

Uyuyan çocuklar köpekle uyandı!

 

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 500 polisin katılımıyla şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Polisin, evde çocuklar yer yatağında uyuduğu sırada narkotik köpekleriyle yanlarından ve üzerinden geçerek uyuşturucu araması yapması tepki çekti. O anda uyanmaya çalışan çocuklar, başlarında köpekleri görünce büyük travma yaşadı. Aileler polis ekiplerine ve gazetecilere tepki gösterdi. Operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde uyuşturucu trafiğini yürüten ve "torbacı" tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı.
 
5 ay süren takip sonucu Asayiş, Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyon için ekipler dün saat 04.00'te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında toplanarak son bilgileri aldı. Saat 05.00'te Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel harekât ekipleri kapılarını açmayan uyuşturucu satıcılarının kapılarını 'Koçbaşı' ile kırarak, girdi. Polisin narkotik köpekleriyle, yer yatağında uyuyan bebek ve küçük çocukların yanından ve üzerinden geçerek arama yapması dikkat çekti. Bazı çocuklar kamera ışıkları ve patlayan flaşlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Evine baskın düzenlenen zanlıların yakınları, polis ekiplerine ve gazetecilere tepki gösterdi.
 
'ÇOCUK OKUTUYORUM'
 
Operasyonda gözaltına alınan uyuşturucu satıcısı bir kadın "Ben çocuk okutuyorum, suçsuzum " diye tepki gösterdi. Bir kadın ise bebeği ve kocasıyla birlikte gözaltına alındı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonucunda gözaltına alınan 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bu arada evlerde yapılan aramalarda 80 kilogram uyuşturucu bulunduğu öğrenildi.
 
Yard. Doç. Dr. Zeki Yüncü: (Çocuk Psikiyatristi):Hiçbir çocuk hak etmiyor
 
Bu fotoğraflar hiçbir çocuğun asla karşılaşmamasını umduğum, hiçbir çocuğun hak etmeyeceği bir durumu gösteriyor. Ancak fotoğraflara dikkatli bakılınca çocukların ne kadar sağlıksız bir yerde büyüdüğü de ortaya çıkıyor. Zaten çok önce Sosyal Hizmetler tarafından fark edilip korunmaya alınması gereken bu çocuklar için asıl önemli olan bundan sonrası. Bundan sonra o çocuklar devlet tarafından şevkatle kucaklanmalı, en azından gerçek bir yatakta uyumaları sağlanmalı.
 
Doç. Dr. Armağan Samancı (Psikiyatrist):Ömür boyu öfke duyarlar
 
Sabahın 04.00'ünde eve yapılan polis baskınında çocuklar büyük bir korku yaşayabilir. Operasyonda çocuklar güvende olabilecekleri bir odaya alınabilir. Aksi takdirde çocuklar, aileleri için büyük endişe yaşar ve duygu dünyasında baş edemeyecekleri bir şey oluşur. Bu duygu çaresizlik duygusudur. Böyle bir olayda onlara destek veren sistem yaratılmaz ise bu çocuklar en ufak bir olayda olumsuzluk içinde olur. Çocukta ömrü boyunca polisten çekinen ve öfke duyan bir yapı oluşabilir.
 
Yeni emniyet müdüründen aynı gün ilk emir: Nazik olun
 
Adana Emniyet Müdürlüğü görevini dün devralan Ahmet Zeki Gürkan'ın polise ilk emri "Vatandaşlara karşı nazik olun" oldu. İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Isparta'da emniyet müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Zeki Gürkan, Adana Emniyet Müdürü olarak atandıktan sonra önceki gün göreve başladı. Gürkan, makamında tebrikleri kabul ederken ilk emrini dün sabah saat 09.30'da verdi. Gürkan ilk emrinde polislerin sokakta çalışırken vatandaşa karşı "Nazik ve kibar" olması yönündeydi. Bu emir haber merkezi tarafından telsizden "Sokakta çalışan arkadaşlar vatandaşlara karşı daha kibar ve nazik olun 33-20'nin emirleridir, sorumlu amirler de kontrol etsin" şeklinde anons yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler