Ünlülerin uyuşturucu davasında sıcak gelişme

Ünlülerin uyuşturucu davasında esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen savcı, “Haftada 4 gün duruşmaya çıkıyorum mütalaayı hazırlayamadım” dedi. Mahkemenin iki tutuklu sanığı tahliye etmesiyle birlikte davada tutuklu sanık kalmadı. Kenan İmirzalıoğlu

Ünlülerin uyuşturucu davasında sıcak gelişme
Ünlülerin uyuşturucu davasında esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen savcı, “Haftada 4 gün duruşmaya çıkıyorum mütalaayı hazırlayamadım” dedi. Mahkemenin iki tutuklu sanığı tahliye etmesiyle birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.
 
Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ünlü isimler katılmazken, iki tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu.
 
“İŞ YOĞUNLUĞUNDAN MÜTALAAYI HAZIRLAYAMADIK”
 
Bir önceki duruşmada mütalaayı hazırlaması için dosya gönderilen savcı Ümit Özkan, iş yoğunluğu nedeniyle mütalaayı hazırlayamadığını söyledi. Savcı Özkan, “Her ne kadar dosya, mütalaa beyanını hazırlamamız için tarafımıza verilmiş ise de önceki celse ile bu celse arasında geçen iki aylık süreçte istisnalar dışında haftada dört gün duruşmamız var. Mahkemede yeni olmamız nedeniyle son aşamaya gelen dosyaların tamamını baştan okuyarak mütalaa hazırlamak zorunda oluşumuz nedeniyle mütalaamızı henüz hazırlayamadık. Bu nedenle tarafımıza dosya mütalaa için tekrar tevdii edilsin, tutuklu sanıklara da isnat edilen suçun niteliği ve somut delil durumu da göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilsin” dedi.
 
53 KİŞİNİN YARGILANDIĞI DAVADA TUTUKLU SANIK KALMADI
 
Sanıklar ve avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Sağlam ve Ahmet Çardak’ın tutuklandıkları tarih dikkate alınarak ve delillerin toplanmış olması nedeniyle haklarında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.
 
ERAY ÖZBAL’IN TERASINDAKİ BİTKİLER ADLİ TIP KURUMU’NA GÖNDERİLECEK
 
Mahkeme, ayrıca Yeşilçam’ın eski oyuncularından Hanefi Eray Özbal’ın operasyon yapıldığında evinin terasında ele geçirilen ve uyuşturucu madde olduğu iddia edilen bitkilerin daha önce alınan raporlarla birlikte Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek uyuşturucu madde olup olmadıkları, uyuşturucu madde ise net miktarları hususunda rapor alınmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem