Umre'ye talep yüzde 20 arttı

 Ramazan ayında Umre'ye ilgi büyüdü. 11 ayın sultanında Umre organizasyonu yapan firmalara rağbet yüzde 20 -25 arttı.Fiyatlar 700 Euro'dan başlıyor. Ücret, odalara ve konaklama süresine göre değişiyor. Ramazan ayı ile birlikte Umre taleplerinde önemli art

Umre'ye talep yüzde 20 arttı

 

Ramazan ayında Umre'ye ilgi büyüdü. 11 ayın sultanında Umre organizasyonu yapan firmalara rağbet yüzde 20 -25 arttı.

Fiyatlar 700 Euro'dan başlıyor. Ücret, odalara ve konaklama süresine göre değişiyor. Ramazan ayı ile birlikte Umre taleplerinde önemli artış yaşandı. Sektörün çatı kuruluşlarından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'nin Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye'den 600 bin kişinin Umre'ye gittiğini belirterek, sektörün buradan ortalama 60 milyon euro gelir elde ettiğini söyledi. 

Kutsal topraklara Hac mevsimi dışında gitmenin 700 ila 2.000 Euro arasında mal olduğunu ifade eden Ulusoy, Umre seyahatlerinin Ramazan'da oldukça arttığını kaydetti.

Umre organizasyonu yapan firmalardan Ekrem Turizm'den Muhammed Emin Patır da Ramazan'da Umre talebinin katlandığını belirtti. Patır, "Hazırladığımız programlar hemen doluyor. 2012 ile karşılaştırıldığında yüzde 20'lik bir talep artış var. Suudi Arabistan konsolosluğu ülkeye gidişler için belli bir müddet koydu. Bu sebeple pasaportları Ankara'dan geç gelen yolculara vize alınamadı. Yoksa Umre'ye icabet daha çok olurdu." şeklinde konuştu. Ekrem Turizm'in Umre için aldığı ücret 760 Euro ile 4 bin 400 Eruo arasında değişiyor.

OTEL YIKIMLARI UMRE FİYATLARINI ARTIRDI

Ansar Turizm Muhasebe Müdürü Halit Kiler de Umre talebinin geçen seneden daha fazla olduğunu ifade etti. 2011'de 2 bin yolcuyu kutsal topraklara götürdüklerinden söz eden Kiler, bu rakamın yüzde 25 artışla 2 bin 500'ü aştığını duyurdu. Fiyatların 2011'e göre arttığını aktaran Kiler, bu durumun Mekke ve Medine'deki bazı otellerin yıkılmasından kaynaklandığını anlattı. Ansar Turzim'in Umre fiyatları da 1.400 Euro ile 2.800 Euroya arasında seyrediyor.

İklim Turizm Satış ve Pazarlama Müdürü Mahmut Özdemir de Halit Kiler gibi Suudi Arabistan'da devam eden yıkım projelerinin umre fiyatlarını artırdığından dert yandı. Özdemir, 2011'de fiyatın 1.300 Euro'dan başlarken, bu sene 1.500 Euro'ya dayandığına işaret etti. Umre satışlarının eski Ramazanlara göre düştüğünü savunan Özdemir, şunları söyledi:

"Ama geride bıraktığımız seneleri temel alırsak taleplerde gerileme var. Bu, bence Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesinden, tatil dönemine denk gelmesinden kaynaklanıyor. Hal böyle olunca yaşlılar Umre'ye gidemiyor. Evet normal sezona oranla rağbet artışı var. Örneğin mayıs ayına göre yüzde 35-40 fazla artış var. Ama eski Ramazanlara göre gerileme var. Tabii bizim satışlarımız 2011'e göre stabil." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem