Ülkücüler, Türkmenler için Rusya Büyükelçiliği’ne yürüdü

Başkent'te, Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler'e yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler, Rusya Büyükelçiliği'ne yürüdü.Eylemde konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için yardım

Ülkücüler, Türkmenler için Rusya Büyükelçiliği’ne yürüdü

Başkent'te, Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler'e yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler, Rusya Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Eylemde konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin gerekli tavrı sergilememesi durumunda, ülkücülerin Türkmenler için canlarını vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler'e karşı yapılan operasyonları protesto etmek isteyen bir grup ülkücü, gece saatlerinde Güvenpark'ta toplandıktan sonra Rusya Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemci gruba, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da eşlik etti. Grup üyeleri, Rusya Büyükelçiliği önünde "Ne mutlu Türküm diyene", "Bozkurtlar eğilmez, Türkmen Dağı geçilmez", "Türkiye uyuma, soydaşına sahip çık", "Katil Rusya, Suriye'den defol" şeklinde sloganlar attı. Çevik Kuvvet ekipleri, büyükelçilik binası önünde güvenlik önlemleri aldı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, yaptığı açıklamada, "Canımız, kanımız, öz kardeşlerimiz, Türkmen soydaşlarımız Irak'ta ve Suriye'de maalesef uzun bir süredir vahşetle, dehşetle karşı karşıya kalmaktadırlar. Gün geçtikçe soydaşlarımız alçakça, namussuzca şehit edilmektedir. Özellikle son günlerde Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde mücadele veren yiğit soydaşlarımız havadan katil Rusya tarafından bombalanarak şehit edilmekte, karadan ise İran ve Suriye tarafından bombalarla ağır bir kuşatmayla karşı karşıya kalmaktadır. Soydaşlarımızın yanında her zaman olmayı, ülkücülüğümüzün ve Türk milliyetçiliğimizin esaslarından saydık. Bugün Türkiye'nin her bir ilinde, ilçesinde, Türkmen kardeşlerimiz için katil Rusya'yı, katil Esed'i ve katil İran'ı protesto etmek amacıyla şehir meydanlarında, ilçe meydanlarında, hukuksal olarak demokratik hakkımızı ortaya koymaktayız" diye konuştu.

"SOYDAŞLARIMIZ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ"

"Ne hazindir ki, Türkmen soydaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü yetkilileri, kalıcı bir şekilde çözümler üreterek yanlarında olmuyorlar" diyen Kılavuz, şöyle devam etti:

"Türkmen soydaşlarımızı şirin sözlerle, yapmacık davranışlarla, sahte ifadelerle aldattıklarını görmekteyiz. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkililerine sesleniyoruz: Soydaşlarımız için kalıcı, net bir şekilde, sert bir şekilde tavır sergilenmelidir; ya değilse, bizler milliyetçi, ülkücü Türk gençliği olarak canımızı vermeye hazırız, aynı şekilde can almaya da hazırız."

TÜRKMENLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Kılavuz, "Özellikle Türkmen Dağı'ndaki soydaşlarımız için 10 günlük zaman zarfı içerisinde yardım kampanyamız başlamıştır. Soydaşlarımıza her türlü yardımı toparlayıp, şimdiye kadar 1 milyonun üzerindeki yapmış olduğumuz yardımı, Allah'ın izniyle çok daha fazlasıyla ortaya koyacağız. Türk, her zaman galip olmuştur, Allah'ın izniyle Türk yine galip olacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler