"Ülkücü İrade" oluşumu Bahçeli'ye karşı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Kasım seçimleri sonrası alınan seçim sonuçları nedeni ile parti içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu. MHP, 2002 seçimlerinden sonra bir kez daha genel başkanı tartışmaya başladı. Ülkücüle

"Ülkücü İrade" oluşumu Bahçeli'ye karşı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Kasım seçimleri sonrası alınan seçim sonuçları nedeni ile parti içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu. MHP, 2002 seçimlerinden sonra bir kez daha genel başkanı tartışmaya başladı. Ülkücülerin bir kısmı artık lider değişsin diyor. Genel Başkan adayları tek tek çıkmaya başlarken MHP’de ilk kez bu kadar güçlü muhalif isimler oluştu.

Bayındırlık eski bakanı Koray Aydın, İçişleri Eski bakanı Meral Akşener ve MHP’de henüz ismi yeni yeni duyulan Sinan Oğan’ın Genel Başkan adayı olacağı kulislerde görüşülürken flaş bir iddia daha ortaya atıldı. Haber61.Net’in Ankara’dan edindiği bilgiye göre; Üç isim ayrı ayrı Genel Başkanlık yarışında bulunacak. Devlet Bahçeli ile birlikte 4 isim Büyük kurultayda aday olacak ve delege oylarını bölecek.

3 isimden en fazla oy alan altında “Ülkücü İrade” birleşmesi gerçekleştirilecek. Bu yöntem ile birlikte Devlet Bahçeli’yi genel başkanlıktan almayı hedefliyorlar. Bahçeli, tek başına “Ülkücü İrade” adlı oluşumun aldığı toplam oyundan fazla oy alırsa bu planda iş yaramamış olacak ve Devlet Bahçeli, 1997’de oturduğu Genel Başkanlık koltuğunda MHP lideri olarak devam edecek.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem