Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 07 Temmuz 2026 18:27

Türkiye'yi Sarsan Hasret Akkuzu cinayetinde karar!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 17 yaşındaki Hasret Akkuzu'yu öldürerek cesedini su kuyusuna atan firari cinayet hükümlüsü Deniz Boyacı, çıkarıldığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Koramanlar köyünde, geçen yıl 19 Ekim’de hayvan otlatmaya çıkan köylüler bir su kuyusunda ceset buldu. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine yapılan incelemede, cesedin 12 Ekim'den beri kayıp olan 17 yaşındaki Hasret Akkuzu'ya ait olduğu belirlendi. Akkuzu'nun ailesi, acı haberi morgda teşhis yaparak aldı.

Zanlı Açık Cezaevi Firarisi Çıktı

Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan güvenlik güçleri, cinayet şüphelisinin Deniz Boyacı olduğunu tespit etti. Yapılan incelemelerde Boyacı’nın geçmişi dikkat çekti. Şüphelinin, 2001 yılında 4 kişinin öldürülmesi olayından hüküm giydiği, 2016'da tahliye edildikten sonra aynı yıl başka bir cinayeti daha işlediğinin ortaya çıkmasıyla yeniden tutuklandığı belirlendi. Zanlının, açık cezaevindeyken izinli çıktığı ve geri dönmediği anlaşıldı.

Aydın'da Yakalanıp Tutuklandı

Deniz Boyacı’yı yakalamak için başlatılan operasyonlar kapsamında, yakınlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 22 Ekim'de adliyeye sevk edilen zanlının annesi, kardeşi ve Akkuzu'nun arkadaşı savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Boyacı’nın ağabeyi Arif Boyacı, yengesi Nejla Boyacı ve olayda kullanılan aracın sahibi Erkan S. ise 'delilleri karartma' suçlamasıyla tutuklandı. Firari katil zanlısı Deniz Boyacı ise aynı gün Aydın'da yakalanarak Zonguldak'a getirildi ve yer gösterme sürecinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Ne Kadar Süre Boğazını Sıktığımı Hatırlamıyorum"

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, daha önce iki farklı olayda 5 kişiyi öldürmekten sabıkası bulunan Deniz Boyacı son savunmasını yaptı. Olay günü Perşembe beldesindeki sanayi sitesine kadar birlikte yürüdüklerini belirten sanık Boyacı, şu ifadeleri kullandı:

"’Salı günü mahkeme var, gelip ifadeni düzgün şekilde ver’ dedim. 'Benden bunun hesabını sorarlar, ben boşuna mı uğraştım aylardır' dedim. Sürekli bağırıyordu, kavga ediyordu. Kendimi kaybettim. Sol elimle gırtlağına sarıldım. Bana tekme atmaya başladı. Birlikte yere düştük. Ne kadar süre boğazını sıktığımı hatırlamıyorum"

"Hasret'i Kuyuya Attım"

Savunmasının devamında cinayeti nasıl gizlemeye çalıştığını anlatan sanık Boyacı, mahkemede şunları dile getirdi:

"Kuyunun kapağını açmak için ağabeyimin atölyesinden çekiç aldım. Çekiçle kuyunun vidasını açıp Hasret'i kuyuya attım. Daha sonra aracı Karakol Komutanlığı'nın önüne bırakıp yürüyerek eve döndüm. Olayla ilgili tüm hatırladıklarımı anlattım, delil karartma girişimim olmadı"

Karar Çıktı: 2 Kişiye Beraat, Katile En Ağır Ceza

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Nejla Boyacı ile Erkan Sarı'nın beraatine hükmetti. Sanık Arif Boyacı’ya ise ‘suç delillerini gizleme’ suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.

Cinayet zanlısı Deniz Boyacı ise ‘Kadına ve çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, yaklaşık 1,5 milyon TL'lik yargılama giderinin, tahliye edilmesi durumunda sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.

Kaynak: DHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!