Türkiye'yi hacklediler

Kendilerine ‘Suriye Elektronik Ordusu’ adını veren Beşar Esad yanlısı hacker’lar Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da aralarında bulunduğu kurumların Mart 2009-Kasım 2012 arası e-posta yazışm

Türkiye'yi hacklediler

Kendilerine ‘Suriye Elektronik Ordusu’ adını veren Beşar Esad yanlısı hacker’lar Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da aralarında bulunduğu kurumların Mart 2009-Kasım 2012 arası e-posta yazışmalarını ele geçirdi. Devletin gizli kalması gereken bilgileri internette yayınlandı.

Türkiye’nin en stratejik kurumlarına ait yazışmalar, kendilerine ‘Suriye Elektronik Ordusu’ adını veren Beşar Esad yanlısı hacker’lar tarafından hack’lendi. Aralarında Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da bulunduğu kurumların e-posta hesaplarının ele geçirilmesi ve devletin gizli kalması gereken bilgilerinin internette herkese açık bir şekilde yayınlanması gözleri siber güvenliğe çevirdi.

OBAMA’DAN MEKTUP

‘Suriye Elektronik Ordusu’ adlı grup tarafından ele geçirilen Mart 2009 ve Kasım 2012 yıllarına ait e-posta yazışmalarında; ABD Başkanı Barack Obama’nın dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı özel mektuptan eski ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’na ve Müsteşar Yardımcısı Ömer Orhon’a gönderdiği Suriye ile ilgili gizli yazışmalara, büyükelçilerin ve bürokratların özel ve işle ilgili yazışmalarına kadar çok sayıda gizli kalması gereken e-posta bulunuyor.

GÜVENLİK ZAFİYETİ

Yayınlanan e-postalar arasında savunma sanayi ihaleleriyle ilgili bilgiler, Cumhurbaşkanlığı bürokratlarının programları, Türkiye’ye ziyarete gelen yabancı lider eşlerinin programları, bakanların korumalarının telefon numaraları gibi devlet açısından güvenlik zafiyetine yol açabilecek bilgilere ulaşılması da büyük kaygı yarattı. ABD’nin Haziran 2012’de Suriye’yle ilgili hazırladığı ve sadece Türkiye, Fransa, Almanya ve İngiltere’yle paylaşıldığı söylenen ‘geçiş planı’ da yazışmaların içinde detaylarıyla yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem