Türkiye'den kınama geldi

Yemen’in başkenti Sana’daki Polis Akademisi'nde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre, çoğunluğu öğrenci 22 kişinin hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu menfur terör eylemini şiddet

Türkiye'den kınama geldi

Yemen’in başkenti Sana’daki Polis Akademisi'nde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre, çoğunluğu öğrenci 22 kişinin hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz." denildi.

Açıklamada, Yemen’in istikrarı ve toplumsal huzurunu hedef alan söz konusu terör saldırısının, 23 Mayıs 2012 tarihinde Riyad’da gerçekleştirilen Yemen’in Dostları Grubu Toplantısı ertesinde Yemen’deki siyasi geçiş sürecinde ivme kaydedildiği ve Yemen Ulusal Diyalog Konferansı hazırlıklarının sürdürüldüğü bir dönemde gerçekleşmesinin endişe verici olduğu belirtildi.

"Yemen'deki tüm kesimlerin birlik, dayanışma ve uzlaşı içinde hareket ederek bu tür eylemlerin toplumsal barışı bozmasına ve demokratik geçiş sürecini akamete uğratmasına müsaade etmeyeceklerine, Ulusal Diyalog Konferansını gerçekleştirerek siyasi geçiş sürecini başarıyla sonuçlandıracaklarına inanıyoruz." denilen açıklamada; Türkiye'nin, dost ve kardeş Yemen halkının yanında yer almaya ve Yemen’de huzur, barış ve refah ortamının tesis edilmesine katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler