"Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü.   Lavrov yaptığı açıklamada "Türkiye'ye savaş açmayacağız. Uçağımızın düşürülmesinin ardından Türkiye ile ilişkilerimizi ciddi olarak yeniden değerlendireceğiz." diye konuştu.   L

"Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü.
 
Lavrov yaptığı açıklamada "Türkiye'ye savaş açmayacağız. Uçağımızın düşürülmesinin ardından Türkiye ile ilişkilerimizi ciddi olarak yeniden değerlendireceğiz." diye konuştu.
 
Lavrov, Rus Su-24 uçağının düşürülmesinin planlanmış provokasyona benzediğini savundu, "Bunun önceden istenilmeyen bir olay olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bu planlanmış provokasyona çok benziyor" diye konuştu.
 
TÜRK FİRMALARI...
 
Lavrov, Rusya’nın Türk firmaları ve ihracatçılara da sorun çıkartmak istemediğini de belirtti.
 
İNTİKAM İÇİN DEĞİL...
Lavrov, "Rusya vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etmesi" içinse şöyle konuştu: Düşürülen uçağımız için intikam almak istememiz değil. Bu tavsiye, objektif nedenlere dayanıyor.
 
Lavrov şu şekilde devam etti:
 
"Son bilgilere göre, Türk meslektaşlarımızın Türkmenlerin yaşadığını söylediği bu bölgede dün Devlet Başkanı’nın dediği gibi, birkaç yüz hatta bine yakın aralarında bizim güvenliğimizi direkt olarak tehdit eden Rus vatandaşlarının da bulunduğu teröristler bulunuyor. Fakat mevcut verilere göre, bu bölgede silah depoları, merkezlerinin bulunduğu teröristlerin altyapıları da yer alıyor."
 
KREMLİN: OPERASYONLARA DEVAM
Bugün ayrıca Putin yönetimi Suriye'nin Türkiye sınırındaki hava operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem