Türkiye G-20’ye hazır

G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Antalya'da toplanıyor. Türkiye'nin Dönem Başkanlığında gerçekleştirilecek olan Zirve, Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra uluslararası kuruluşların liderlerine de ev sahipli

Türkiye G-20’ye hazır

G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Antalya'da toplanıyor. Türkiye'nin Dönem Başkanlığında gerçekleştirilecek olan Zirve, Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra uluslararası kuruluşların liderlerine de ev sahipliği yapacak.

Yarın başlayacak Antalya Zirvesi'nde, dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkeleriyle birlikte Azerbaycan, İspanya, Malezya, Senegal, Singapur ve Zimbabve de yer alacak. İki gün sürecek Zirveye, 2 bin 469'u basın mensubu olmak üzere yaklaşık 13 bin konuk katılacak.

Dünya liderleri Antalya'ya gelmeye başlarken, Paris'te yaşanan saldırı nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ziyaretini iptal ettiği bildirdi. Kapsayıcılık, yatırımlar ve uygulama başlıklarının ele alınacağı toplantıda Paris saldırısına da geniş yer verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler