Türk - Gürcü ortak toplantısı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'nda turizm geçişlerinin rahatlatılması için girişimler başlatan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök iki ülke arasında ortak turizm toplantısı yapılacağını duyurdu.TÜRSAB Doğu

Türk - Gürcü ortak toplantısı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'nda turizm geçişlerinin rahatlatılması için girişimler başlatan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök iki ülke arasında ortak turizm toplantısı yapılacağını duyurdu.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu ve bölgesel üye seyahat acentelerin de katılımlarıyla geçen hafta içi Batum’a yapılan iki günlük inceleme ve değerlendirme gezisi sonrası açıklama yapan Suat Gürkök, Sarp Sınır Kapısı’ndaki geçişlerin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en yoğun kara sınır kapısı olma özelliği taşıyan Sarp Sınır Kapısı’ndan bir yılda 6 milyonu aşkın insanın geçiş yaptığını belirten Gürkök, aynı kapının Orta Asya ülkelerine açılan ulaştırma ve lojistik hizmetlerini de karşıladığını söyledi. Gürgök, özellikle turizm hareketinin kolaylaştırılması konusunda yapılacak çalışmaları gündeme aldıklarını anlattı.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan'ın makamında ziyaret eden TÜRSAB heyeti yeni sezon öncesi görüş alış verişinde bulundu. İnceleme ziyaretinin özellikle acenteler açısından yararlı olduğunu ifade eden Gürkök, “Sarp Sınır Kapısında özellikle girişte karşılaşılan sorunlar, yasa ve yönetmeliklerle yapılan değişiklikler ve uygulamalar önceden duyurulmayınca sorunlar oluyor. Mesela ilaç sorunlarını düşünün. Yapılan değişikler haber verilmeyince bir çok vatandaşımız mağdur olmuştu.” dedi.

TÜRK GÜRCÜ ORTAK TURİZM TOPLANTISI

Gürkök, tespit edilen sorunların çözümü konusunda Gürcistan Acaristan ve Türk tarafının katılacağı ortak bir toplantının TÜRSAB tarafından organize edileceğini bildirdi. Gürkök, “Yeni sezon öncesinde Gürcistan ve Türkiye arasında turizmin daha da geliştirilmesi için inceleme programını başlattık. Bu kapsamda 4-5 Şubat 2015 tarihleri arasında TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu ve üye acentelerimizin katılımı ile bir ziyaret gerçekleştirdik. Sorunları yerinde gördük. Tespit ettiğimiz sorunların çözümü içinde iki ülke tarafının yöneticileri ve sektör üyelerinin katılacağı toplantı ile sorunları gündeme alıp çözüme kavuşturacağız.“ şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler