Türk bankalar Kuzey Irak yolcusu

Özellikle Halkbank, Ziraat Bankası gibi kamu bankaları Kuzey Irak’ta şube ve temcilik faaliyetleri ile büyümeyi planlıyor.   Erbil’de hizmet veren Vakıfbank’ın da bu ülkede genişlemek istediği ifade ediliyor. Irak’taki karışıklığın tam olarak bitmesinin a

Türk bankalar Kuzey Irak yolcusu
Özellikle Halkbank, Ziraat Bankası gibi kamu bankaları Kuzey Irak’ta şube ve temcilik faaliyetleri ile büyümeyi planlıyor.
 
Erbil’de hizmet veren Vakıfbank’ın da bu ülkede genişlemek istediği ifade ediliyor. Irak’taki karışıklığın tam olarak bitmesinin ardından özel finans kuruluşlarının da özellikle Kuzey Irak’ta faaliyet göstermek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile temasa geçmeye hazırlandığı belirtiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri Kuzey Irak’tan gelecek 26 milyar dolarlık petrol ve doğalgazın finansmanın Türk bankaları için önem taşıdığını belirterek iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin artmasının da finans sektörü açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Ziraat Bankası’nın yanı sıra İş Bankası ve Albaraka Türk’de Erbil’deki şubeleri ile Türk firmalarına finansman sağlıyor.
 
Irak’ta hem Bağdat hem de Erbil şubeleri ile faaliyet gösterdiklerini belirten Ziraat Bankası Yurt Dışı Şube Bankacılığı Bölüm Başkanı Yavuz Yeter,  özellikle Kuzey Irak’ta şube sayısını artırmayı değerlendirdiklerini söyledi. Yeter, “Ancak hem bu ülkede hem de yakın bölgesinde ortaya çıkacak kalıcı ve sürdürülebilir istikrar ortamı daha hızlı aksiyon almamız için sağlıklı bir zemin oluşturacaktır” dedi.
 
Halk Bankası yetkilileri Irak ve İran pazarının kendileri içen önemli olduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem