Türk askeri 6 yıl sonra o bölgede

Sık sık yol keserek vadiye kaçan teröristlere yönelik başlatılan operasyonların ikinci gününde şiddetli çatışmalar yaşandı. 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonlarda bir astsubay ile 2 uzman çavuş yaralandı. Türkiye-İran ve Irak üçgenini kapsay

Türk askeri 6 yıl sonra o bölgede

Sık sık yol keserek vadiye kaçan teröristlere yönelik başlatılan operasyonların ikinci gününde şiddetli çatışmalar yaşandı. 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonlarda bir astsubay ile 2 uzman çavuş yaralandı. Türkiye-İran ve Irak üçgenini kapsayan sınıra yakın vadide barınan teröristlere yönelik operasyona özel eğitimli askerler katıldı.

 

Ayrıca Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve Şemdinli 3. Dağ ve Komando Taburu'na bağlı topçu birlikler de operasyona destek veriyor. Güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı vadi, terör örgütünün sığınaklarının merkezi. Irak ve İran sınırıyla bitişik olan vadide teröristlerin barındığı yıllardır biliniyordu.

 

Ancak 'riskli bölge' denilerek bu bölgeye operasyon yapılmıyordu. Tüm hazırlıkları yapan güvenlik güçleri, teröristlerin son yol kesme eyleminden sonra harekete geçti. 30 kişilik terörist gruba yönelik operasyon başlatıldı. İlk çatışmada 5 terör örgütü mensubu yola yakın bölgede öldürüldü.

 

Takviye güçlerin gelmesiyle genişletilen operasyon kapsamında dün sabah teröristlerle ikinci kez temas sağlandı. Çıkan çatışmalarda 10 terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bölgede 'Newala Geli' olarak bilinen Derecik Vadisi'ne en son 2006 yılında operasyon düzenlenmiş; ancak teröristler bölgeden kaçmayı başarmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem