Turgut Özal toprağa verildi

 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünün "normal" olmadığını bildiklerini bildirdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünün "normal" olmadığını bildiklerini bildirdi. Özal, babasının Topkapı'daki Anıt

Turgut Özal toprağa verildi

 

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünün "normal" olmadığını bildiklerini bildirdi.
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünün "normal" olmadığını bildiklerini bildirdi.
 
Özal, babasının Topkapı'daki Anıt Mezar'a defin törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı üzerine babasının mezarının açıldığını belirterek, gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
Çalışmaların zaman alacağını ifade eden Özal, "Açıklamaları herhalde zamanı gelince savcılık yapacaktır" dedi.
 
Özal, mezarın şeklinin değiştiğini anlatarak, "Mezarın şekli biraz değişti. Üzerindeki mermerler kalktı. Toprak ve çiçekli bir şekilde bizim kültürümüze daha uygun yapıldı" diye konuştu.
 
Ahmet Özal, 19 yıl önce yaşadıklarını, yeniden yaşadıklarını dile getirerek
 
"Çok zor. Kolay bir şey değil. Allah kimsenin başına vermesin, böyle şeyler" ifadesini kullandı.
 
Adlı Tıp Kurumu raporu sonuçlarına dair bir öngörüsü olup olmadığı sorulan Özal, "19 yıl sonra yapılan bir araştırma tabii ki öldüğü gün gibi otopsi yapılmış gibi olmaz. Mümkün değil. Yaptığım araştırmalara, aldığım bilgilere göre, bazı toksik maddelerin yok olacağı, bazılarının kalıcı olduğu yönünde. Ben yüzde 50 ihtimal veriyorum bulunabilme ihtimaline. Ama en azından mezar açıldığı zaman kendisinin vücut organlarının, iç organlarının olmasının hem bir mucize, hem de çok değerli bir veri olduğu adli tıp uzmanlarınca bana söylendi. Tahmin ediyorum, olanak artmıştır. Sadece kemik ve saç değil artık. Dokular, iç organlar, beyin ve karaciğerin de olduğu söyleniyor, gövde komple... Bunun için daha büyük bir imkan olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
 
Özal, babasının naaşını görüp görmediğinin sorulması üzerine, "Hayır, görmedim" dedi.
 
Defin sırasında annesi Semra Özal ile bir şey konuşup konuşmadığı sorulan Özal, "Kendisi hiçbir şey söyleyecek durumda değildi. Çünkü ağlıyordu" diye yanıt verdi.
 
Özal, anıt mezarın ziyarete açılıp açılmayacağı yönündeki soruya karşılık şunları söyledi:
 
"Bilmiyorum. Her halde yakında açacaklar. Bunu herhalde belediye ve emniyet daha iyi bilir. Ama birkaç güne açılır, sanıyorum."
 
Ahmet Özal, "Rapor ve soruşturma sizi ne kadar tatmin edecek-" sorusuna,
 
"Bir çıksın da ondan sonra bakalım" dedi.
 
Babasının ölüm şekliyle ilgili bir soru üzerine Özal, "Normal olmadığını biliyoruz" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler