TSK'da terfi edecek asker kalmadı!

Deniz Kuvvetlerinde Oramirallik terfi sırasında bulunan iki Koramiral de yargılandığı için terfi edemiyor. Bu nedenle Donanmadaki 2. Oramirallik kadrosu doldurulamayacak. Yüksek Askeri Şuranın Ağustos ayında yapılacak toplantısına Deniz Kuvvetlerindeki ka

TSK'da terfi edecek asker kalmadı!
Deniz Kuvvetlerinde Oramirallik terfi sırasında bulunan iki Koramiral de yargılandığı için terfi edemiyor. Bu nedenle Donanmadaki 2. Oramirallik kadrosu doldurulamayacak.
 
Yüksek Askeri Şuranın Ağustos ayında yapılacak toplantısına Deniz Kuvvetlerindeki kadro sıkıntısı damga vuracak. Edinilen bilgiye göre, Oramirallik terfi sırasında bulunan iki Koramiral de yargılandığı için terfi edemiyor. Bu nedenle Donanmadaki 2. Oramirallik kadrosu doldurulamayacak.
 
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI OLACAK 'OR' KALMADI
 
MHP Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın ''Bu saatten sonra ancak İDO'dan kaptan bulurlar'' dediği Deniz Kuvvetlerinde, Balyoz mahkumiyetleri ve istifalar, kadroya darbe vurdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun ardından, bu göreve gelecek Oramiral kalmadı.
 
TERFİ SIRASI GELİP DE SANIK OLMAYAN YOK
 
Balyoz davasında Koramiral Deniz Cora ile Tümamiraller Caner Bener ve Sinan Ertuğrul mahkum oldu. Anayasa Mahkemesi kararı ile tahliye edilen ve yargılanmaları devam edecek olan üç isimden Caner Bener istifa etti. Bu yılki terfi listesinde olan Koramiral Veysel Kösele de Askeri Casusluk davasından yargılandığı için terfi edemiyor. Donanmada bu yıl Cora ve Kösele dışında terfi sırası gelen başka Koramiral de yok.
 
DENİZ'DEKİ İSTİFALAR DA ETKİLEDİ
 
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in ardından, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek, Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı Tümamiral Sami Örgüç, Lojistik Komutanı Tuğamiral Gündüzalp Demirus da istifa etti. 2015'de Oramiral olabilecek tek isim Koramiral Atilla Kezek'in istifası sonucu, yerine Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Serdar Dülger getirildi. Dülger'den boşalan göreve ise atanacak yeni bir Koramiral kalmadı.
 
2016 YAŞ'INDA ANCAK TERFİ EDEBİLECEKLER
 
Halen Donanma Komutanlığı'nı Kor rütbesinde sürdüren Veysel Kösele ise İzmir’deki davadan yargılanıyor. Denizdeki diğer iki Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ve Serdar Dülger'in de 2016'da rütbe terfi süreleri gelecek. 2014 YAŞ toplantısında terfi sırası gelen Tuğamiraller Şafak Yürekli, Can Yıldırım ve Sadi Ünsal da mahkum oldu. Balyoz hükümlüsü 237 sanığın 134’ü (yüzde 57) Deniz Kuvvetlerinden oluştu. 7’si görevde 27’si emekli 34 Amiral ile 86’sı görevde 14’ü emekli 100 denizci subay mahkumiyet aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler