TRT'den İlginç Atama!

 Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve Sayıştay raporlarında yapılan tespitlerle birlikte başlatılan soruşturmada, önce hakkında önemli usulsüzlükler tespit edilen, ardından da aklanan Şakir Özbek vekâleten yürüttüğü TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne asale

TRT'den İlginç Atama!

 

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve Sayıştay raporlarında yapılan tespitlerle birlikte başlatılan soruşturmada, önce hakkında önemli usulsüzlükler tespit edilen, ardından da aklanan Şakir Özbek vekâleten yürüttüğü TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne asaleten atandı. Yaşanan süreci TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a aktaran TRT kökenli tek Genel Müdür Yardımcısı Alaettin Korkmaz ise görevden alındı.

 

İki bürokrata yönelik ödüllendirme ve cezalandırma işlemiyle ilgili süreç Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun TRT’nin işlemleri ile ilgili 2009 yılına ait raporu ile başladı. 2009 raporunda, İstanbul Televizyon Müdürlüğü yerleşkesi kuzeybatı cephesindeki müştemilata ilişkin ihalenin, Kamu İhale Kanunu ve Boğaziçi Yasası’na aykırı yapıldığı, TRT’ye ait olmayan otoparkın kiraya verildiği gibi tespitlere yer verildi. Yaşananların tamamında sorumluluğu bulunan Özbek, bu sırada TRT İstanbul Müdürlüğü görevini vekâleten yürütüyordu. Raporda TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca soruşturma başlatılması istendi. Ancak soruşturma dosyası, kurumdaki deneyimli başmüfettişler yerine Genel Müdür İbrahim Şahin’in Türk Telekom AŞ’den transfer ettiği müfettiş Muhsin Alkan’a verildi. Ancak Alkan’ın TRT’ye geçişiyle ilgili davada yürütmeyi durdurma kararı verilince, soruşturma TRT’nin deneyimli müfettişlerinden Bayram Ali Ertem’e verildi. Ertem işlemlerde bazı usulsüzlükler saptadı. Bu arada Alkan’la ilgili yürütmeyi durdurma kararı Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nce kaldırılınca dosya tekrar Alkan’a verildi. Alkan’ın raporunda usulsüzlüklerin üstünün örtüldüğü ileri sürüldü. Usulsüzlüklere ilişkin tespitlere rağmen Özbek geçen günlerde TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü görevine asaleten atandı. TRT’de üst düzey yetkililerden alınan bilgilere göre Korkmaz, bu olaylarla ilgili Arınç ile görüştü. Bundan haberdar olan İbrahim Şahin, Korkmaz’ın istifasını istedi. Korkmaz istifa etmeyince Şahin’in oluru ile genel müdür müşaviri olarak atandı.

 

Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri iken 2007 seçimlerinde aday olmak için istifa etmişti. Tokat’ta AKP’nin milletvekili aday adaylarından olan Özbek, aday gösterilmeyince TRT’ye avukat olarak atandı. TRT İstanbul Müdürü olan Özbek, bir süre sonra TRT Arapça kanalında koordinatör oldu. Özbek, bu görevini yürütürken TRT İstanbul Müdürlüğü görevine de vekâlet ediyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler