Trabzonlu Hacker’in aşkı, KTÜ’yü çökertti

Trabzon’da aşk acısı çeken ve üstün bilgisayar bilgisini denemek maksadıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin sitesini hackleyen kişi, yakayı ele verdi.KTÜ’NÜN SİTESİ ÇÖKERTTİTürkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer alan ve www.ktu.edu.tr resmi web

Trabzonlu Hacker’in aşkı, KTÜ’yü çökertti

Trabzon’da aşk acısı çeken ve üstün bilgisayar bilgisini denemek maksadıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin sitesini hackleyen kişi, yakayı ele verdi.

KTÜ’NÜN SİTESİ ÇÖKERTTİ
Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer alan ve www.ktu.edu.tr resmi web sitesi üzerinden, öğrencilere hizmet sunan Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon’da bir hackerin hedefi oldu.
 
Aşk acısı çeken ve üstün bilgisayar bilgisini denemek amacıyla, siteyi ele geçiren E.C. isimli hacker, KTÜ’nün sitesine girişleri engellerek, önceden hazırladığı başka bir siteye yönlendirdi.
 
KTÜ sitesine giren öğrenciler, “Biliyorum sana giden yollar kapalı…” diye devam eden bir notun bulunduğu site ile karşılaştılar. KTÜ’nün sitesinin hacklendiğini anlayan ve şaşkına dönen öğrenciler, uzun süre sitenin eski haline dönmesini beklediler.
 
Durumu farkeden site yöneticileri, birkaç teknik takibin ardından, siteyi ele geçiren kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.
 
“BİLİYORUM SANA GİDEN YOLLAR KAPALI…”
Hakkında Kamu davası açılan E.C’nin Tonya Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davasına sanık E.C ve avukatı katıldı.
 
E.C. ifadesinde, “Bilgisayar alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. KTÜ sitesine girişleri engelleyerek, açılış sayfasına “Biliyorum sana giden yollar kapalı…”diye devam eden notu yazıp resim koydum.
 
Dışardan siteye girilmek istendiğinde bir iki saniye KTÜ’nün kendi sitesi görünüyordu. Daha sonra benim yönlendirdiğim ve üzerinde resimle birlikte yazılar olan, yer görünüyordu.
 
Ben sadece bunu sağlamaya çalıştım. Bunun dışında site ile ilgili herhangi bir veriyi silmedim, değiştirmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
 
DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLERİ UYGULANDI
Mahkeme heyeti sanık E.C.’yi, iyi halini, geçmişini, sosyal durumunu  ve bilgisayar alanındaki uzman bilgi birikimini dikkate alarak, kendisine denetim serbestlik hükümlerini uyguladı. E.C. görevli bir uzman tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek ve bilgi birikimini paylaşacak.
 
İŞTE KTÜ’NÜN SİTESİNİ HACKLEYEN KİŞİNİN, SİTEYE KOYDUĞU O NOT:
 
44444.20120920171720.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem