Trabzon'dan taşerona sert tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubesi, kamuoyunda "Taşeron Yasa Tasarısı" olarak bilinen yasal düzenlemeye tepki gösterdi.KESK Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, hükümet tarafından Me

Trabzon'dan taşerona sert tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubesi, kamuoyunda "Taşeron Yasa Tasarısı" olarak bilinen yasal düzenlemeye tepki gösterdi.

KESK Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, hükümet tarafından Meclis'e sunulan Taşeron Yasa Tasarısı'nın, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olduğunu belirtti.

Bu tasarı ile çalışma hayatında adeta sıkı yönetim ilan edildiğini öne süren Pamuk, şunları söyledi:

"12 yıllık iktidarı boyunca emekçilerin sahip olduğu en temel hakları tırpanlayarak güvencesiz çalışmanın alanını genişleten iktidar, daha önce defalarca yaşandığı üzere milyonlarca çalışanı ilgilendiren konunun doğrudan muhatabı olan sendikaları sürecin dışında bırakmış, hiçbir şekilde görüşlerine başvurmamıştır. Üç işçi konfederasyonunun Başbakanla yaptığı görüşmede, taşeronlaştırmayı çalışma yaşamının temel istihdam biçimi haline getirecek bazı maddelerin tasarıdan çıkarılacağı sözü verilmiş ve birinci madde tasarıdan çıkarılmışsa da bu kez Plan ve Bütçe Komisyonunda başa dönüldüğü yetmezmiş gibi hukuk ilkeleri ve iş güvencemizi fiilen ortadan kaldıracak bazı madde eklemeleri yapılmıştır."

Yasa tasarısı ile adeta "Derdini Marko Paşa'ya anlat" döneminin başladığını iddia eden Pamuk, "Torba yasaya eklenen maddelerle yargı kararlarının herkesi bağlaması ilkesi, siyasi iktidarın yaptığı atamalar, görev değişiklikleri, nakiller, göreve son verilmelerde uygulanmayacak ilkelere dönüştürülmüştür. Yargı kararlarını uygulamayan kamu görevlileri, yasal korumaya alınmaktadır. Keyfi uygulamalar ödüllendirilmekte, hak arama yolları kapatılmaktadır. Torba yasaya eklenen 82. maddeyle idare, kesinleşmiş yargı kararlarını atama işlemlerinde iki yıl uygulamama özgürlüğü kazanmaktadır. Oysa mevcut uygulamada öngörülün süre 30 gündür" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler