Trabzon'da HES protestosu

 Trabzon'nun Çaykara ilçesinde devam eden HES inşaatını protesto etmek isteyen köy halkı tarafından, Trabzon Valiliği ve projeye finansman desteği veren banka önünde basın açıklaması yapıldı.Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesi Derebaşı mevki

Trabzon'da  HES protestosu

 

Trabzon'nun Çaykara ilçesinde devam eden HES inşaatını protesto etmek isteyen köy halkı tarafından, Trabzon Valiliği ve projeye finansman desteği veren banka önünde basın açıklaması yapıldı.Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesi Derebaşı mevkiinde devam eden HES inşaatını protesto etmek için Trabzon Valiliği önünde toplanan Karaçamlılar adına basın açıklaması yapan Sümeyye Yıldız, "Karadeniz'in binlerce yıldan beri oluşan olağanüstü doğal yapısının kendini yeniden üretmesinin olmazsa olmazı olan derelerin yağmalanması süreci, acımasızca devam edilmektedir.

Geleceğe dair hiçbir kaygı taşımayan, başta insan ve diğer tüm canlıların hayatını tehdit edecek olan bu yağmacı politikalara karşı çıkmak, bir insanlık görevidir. Solaklı'da Köknar ve Karaçam halkı bu görevi yerine getirmektedir; gösterdiği haklı tepkiden dolayı tarihin hiçbir döneminde tanık olmadığı bir baskıya maruz kalmaktadır.

Yöre halkı olarak şu soruyu sormak istiyoruz: 'Doğayı bu projelerle yağmalayan büyük iş çevrelerinin ve onların tetikçisi olan yerel taşeronların para kazanmalarını sağlamak için halka bu kadar acımasızca davranmak, objektif ve dürüst idare anlayışı ile bağdaşmakta mıdır? Çaykara Kaymakam Vekili olan Dernekpazarı Kaymakamı Abdülrezzak Canpolat, bu demokratik mücadelede halkının yanında olan Köknar Muhtarını istifaya davet etmiştir. Bu talep yersiz ve çirkindir.

Solaklı'nın geleceğini karartacak HES projelerinin doğada yol açacağı tahribatı ve gelecekteki önlenemeyecek sonuçlarını düşünerek 55 kilometrelik kanalizasyonu Karaçam halkı olarak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.Grup, Trabzon Valiliği önündeki basın açıklamasının ardından Solaklı HES Projesi'ne finansal destek sağlayan özel bir bankanın önüne doğru yürüyüşe geçti. Trabzon Kunduracılar Mahallesi'ndeki banka şubesi önünde toplanan kalabalık, burada kısa süre sloganlar atarak olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem