Trabzon'da Hamile sağlıkçıya şiddete tepki

Trabzon'da 112 Acil ekibinde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Burcu Dalkılıç'a hasta tarafından uygulanan şiddete arkadaşları tepki gösterdi.Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi, Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkıl

Trabzon'da Hamile sağlıkçıya şiddete tepki

Trabzon'da 112 Acil ekibinde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Burcu Dalkılıç'a hasta tarafından uygulanan şiddete arkadaşları tepki gösterdi.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi, Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç’a gösterilen şiddeti kınadı. Hamile olduğu öğrenilen Dalkılıç için toplanan arkadaşları ‘Sağlık Şiddet Hayır’ yazılı pankart açarak, ‘Şiddet Sona Ersin’, ‘7’den 70’e Eğitim Şart’ şeklinde dövizler tuttu.

Türk Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Serdar, “Onca basın açıklamamıza rağmen ülke genelinde olduğu gibi ilimizde ne yazık ki saymakla bitmeyecek kadar şiddet vakası yaşanmış, yaşanmaktadır. İşte bunlardan birisi de 7 Mart Cumartesi günü saat 17.54 civarında ilimiz merkezinde yaşanmıştır. Merkez 3 Nolu 112’ye ait ambulans Gülbaharhatun Karakolu'na bir hasta için çağrılmıştır. Karakola intikal eden ve hastayı ambulans ile hastaneye taşımak isteyen ambulans görevlisi Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç’a ilgili hasta tarafından tekme atılmıştır. Tekme darbesi ile yere yığılan sağlık çalışanı arkadaşımız Numune Hastanesi’ne kaldırılarak buradaki tedavisinin ardından taburcu edilerek evinde istirahat halindedir. Fiili saldırıya uğrayan ve hamile olan Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç’a geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın artık ambulanslarda da güvenlik görevlisi çalıştırmasının zamanının geldiğini belirten Serdar, “Ülkemizde sağlık hizmetlerini sunmak son derece zor ve risklidir. Hastalar ve yakınları adeta sağlık çalışanı karşı şiddet uygulamaktan bir an bile tereddüt etmemektedir. Oysa bilmeliler ki şiddet uyguladığı kişi onun da eşi veya kızı olabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler