Trabzon'da Bosna Hersek Gecesi

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kültürel etkinlerle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini belirtti.Trabzon Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Ramazan etkinliklerinde bu akşam '

Trabzon'da Bosna Hersek Gecesi

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kültürel etkinlerle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini belirtti.

Trabzon Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Ramazan etkinliklerinde bu akşam 'Bosna Gecesi' etkinliği düzenlendi.

Geceye Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklik kapsamında konuşan Gümrükçüoğlu, Bosna Hersek'in medeni dünyanın gözü önünde büyük bir zulüm gördüğünü ifade ederek, "Bosna'da medeni dünyanın önünde Müslümanlar adeta katledildi" dedi.

Trabzon'da düzenledikleri etkinlikler kapsamında bu geceyi Bosna Gecesi olarak kabul ettiklerini de vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Kültürel etkinliklerimizle tüm dünyaya, barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz" diye konuştu.

Gecede konuşan eski Bosna Hersek Kültür Bakanı Vehid Gunic ise Trabzon'un çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Trabzon'un hem insanları hem kendi çok güzel. Bosna Herkes, Türkiye'den sonra dünyanın en güzel topraklarına sahip. Türkiye ile Bosna Hersek çok büyük dost ülkeler. Bosna ve Türklerin bir çok ortak şarkıları ve türküleri var sadece dilleri farklı. Bundan sonra Trabzon'da daha çok geleceğiz."

Konuşmalardan sonra Sevdalinka Grubu'na ait 9 kişi tarafından kısa bir konser verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem