Trabzon Cezaevinde Çete Savaşı

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çete hesaplaşmasında, iki yıl önce çevreci avukat Cihan Eren'i öldürmekten tutuklu Serhat Karadeniz, 'altın tabancalı kabadayı' olarak tanınan çete lideri olmak ve cinayete azmettirmekten tutuklu Hakan Çillioğlu'nu tabanc

Trabzon Cezaevinde Çete Savaşı

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çete hesaplaşmasında, iki yıl önce çevreci avukat Cihan Eren'i öldürmekten tutuklu Serhat Karadeniz, 'altın tabancalı kabadayı' olarak tanınan çete lideri olmak ve cinayete azmettirmekten tutuklu Hakan Çillioğlu'nu tabancayla vurmak istedi.

Jandarmanın gaz bombasıyla müdahale edip saldırganı etkisiz hale getirdiği olayda 20'ye yakın tutuklu ve mahkum yaralandı, yaralanan Cezaevi Müdürü Zihni Baş'ın başına 10 dikiş atıldı. Olay, 'Kadın koğuşunda kavga çıktı' denilerek gizlenmeye çalışıldı.

Olay, dün saat 11.00 sıralarında Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde D Blok koridorunda meydana geldi. Cinayet suçundan tutuklu 27 yaşındaki Serhat Karadeniz, cezaevinin D- 16 koğuşunda suç işlemek için örgüt kurmak suçundan tutuklu bulunan 35 yaşındaki Hakan Çillioğlu'nu öldürmek amacıyla koğuşuna girmek istedi.

Koğuş kapısı kilitli olduğundan, cezaevine nereden sokulduğu belirlenemeyen 7.65 milimetre çapındaki Vizör marka tabancayı çıkaran Serhat Karadeniz, kapının kilidine doğru birkaç kez ateş etti. Bu sırada infaz koruma memurları ve orada bulunan tutuklu ve hükümlülerin müdahalesi üzerine koridorda kargaşa çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine cezaevinde görevli jandarmalar, gaz bombası atarak koridora girdi. Kavgayı yatıştıran jandaram ekibi, Karadeniz'in elindeki tabancayı alarak etkisiz hale getirdi.

Olay sırasında alnından yaralanan Cezaevi Müdürü Zihni Baş, ambulansla hastaneye götürülerek tedavi edildi. Gaz bombasından etkilenen ya da çeşitli yerlerinden hafif yaralanan tutuklu ve hükümlüler de cezaevi revirinde ayakta tedavi edildi.

Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik, cezaevine giderek yaklaşık 6 saat süreyle infaz koruma memurlarını ve olaya adı karışan tutuklu ve hükümlülerin ifadelerini aldı. Serhat Karadeniz'in silahı hangi yolla cezaevine soktuğunun ortaya çıkarılması için soruşturma başlatıldı.

Öldürülmek istenen Hakan Çillioğlu'nun 8 yıl önce Bayrampaşa Cezaevi'nde aralarında Alatatin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in de bulunduğu 7 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı, saldırgan Serhat Karadeniz'in de saldırıyı bu olay nedeniyle düzenlemiş olabileceği ileri sürüldü.


Altın tabancalı kabadayı

KAMUOYU, Serhat Karadeniz tarafından öldürülmek istenen Hakan Çillioğlu'nu 1999 yılında Bayrampaşa Cezaevi'nde, Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ve 7 adamının öldürülmesi olayına adının karışmasıyla tanıdı.

Tabancasının kabzasındaki altın işlemeler nedeniyle 'Altın Tabancalı Kabadayı' olarak ünlenen Çillioğlu, 2 yıl önce cezaevinden çıkarak memleketi Rize'ye geldi. Rize'deki fabrikasının kalaşnikofla geçen yıl taranması sonucu ayağından yaralanan Çillioğlu, Dalyan Mahallesi'ndeki Salto Bar'da 1 Mayıs 2007'de 25 yaşındaki Murat Sandıkçı'nın hayatını kaybettiği, 24 yaşındaki Uğur Çapoğlu, 30 yaşındaki Hüseyin Ekşioğlu ve 25 yaşındaki İbrahim Koyuncu'nun yaralandığı olayda azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Evinde ve işyerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca ile Ankaralı bir iş adamına ait olduğu tespit edilen çek ve senetler ele geçirilen Çillioğlu, 7 adamıyla birlikte tutuklanarak Trabzon Kapalı Cezaevi'ne konuldu.


Polat'a özenip cinayet işlemiş

CEZAEVİNDE Hakan Çillioğlu'nu öldürmek isteyen Serhat Karadeniz, 18 Nisan 2005'te çevreci avukat Cihan Eren'i, Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde cipinin içinde otururken tabancayla vurdu.

Ağır yaralanan Eren, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 22 Temmuz 2005'te hayatını kaybetti. Kaçan Serhat Karadeniz, bir gün sonra Fındıklı'daki evinde yakalandı. Karadeniz Sahil Yolu'nun Fındıklı Aksu Sahili'nden geçişine karşı çıkan avukat Cihan Eren, bu konuda Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanmış ve çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle takdir toplamıştı. Katil Serhat Karadeniz ise, cinayetin 'Karadeniz Sahil Yolu' ile bağlantısı olmadığını öne sürdüğü ifadesinde “Polat Alemdar gibi birisi olmak istiyorum. Bunun için ünlü birini öldürmem gerektiğine karar verdim. Fındıklı'nın en ünlü kişisi de avukat Cihan Eren'di'' dedi. Serhat Karadeniz'in yargılanmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem