Trabzon bölge idare mahkemesi kapanıyor mu?

Haber61.Net - Haber Servisi - Yargıda önemli değişikler meydana gelirken bir çok ilde bölge idare mahkemelerinin kapanacağı öğrenildi. TBMM'den geçen yargı paketinde, Mevcut bölge idare mahkemeleri (BİM) de kaldırılacak. Yeni kurulacak BİM’lere yerel idar

Trabzon bölge idare mahkemesi kapanıyor mu?

Haber61.Net - Haber Servisi - Yargıda önemli değişikler meydana gelirken bir çok ilde bölge idare mahkemelerinin kapanacağı öğrenildi. TBMM'den geçen yargı paketinde, Mevcut bölge idare mahkemeleri (BİM) de kaldırılacak. Yeni kurulacak BİM’lere yerel idare mahkemelerin verdikleri kararlara karşı istinaf yoluna gidilmesi yetkisi verilecek. Tasarının yasalaşmasından 3 ay içinde yeni kurulacak BİM’lere HSYK’ca atama yapılacak. Böylece bu mahkemelerde görev yapan hakimler de sil baştan değişecek.

Tasarıya göre Danıştay’ın iş yükünün hafifletilmesi amacıyla Bölge İdare Mahkemeleri (BİM), idare mahkemelerinin verdiği kararları istinaf yoluyla inceleyerek kesin karar verebilecek. Bu kararlara karşı temyiz yoluna gidilemeyecek. Böylece öğrencilerin atılma dışındaki disiplin cezaları ile daire başkanı düzeyinin altındaki memurların atama, nakil ve görevden alma işlemleri Danıştay’a gidemeyecek. Tasarıda ayrıca idari yargıda ivedi yargılama usulü getiriliyor. İhale, ÇED, acele kamulaştırma, özelleştirme, turizmi teşvik kararları bu kapsamda olacak.

Henüz hazırlık aşamasında bulunan bu tasarıya göre; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun Samsun bölge idare mahkemesine Gümüşhane, Artvin ve Bayburt Erzurum'a idare mahkemesine bağlanması planlanıyor.

Trabzon'un bir süredir gündeminde olan bölge idare mahkemelerinin kaldırılması ile alakalı haber merkezimize açıklama yapan Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, henüz böyle bir durumun netlik kazanmadığını ifade etti. Açıklamasında Şentürk, " Türkiye genelinde bölge idare mahkemelerinin sayılarının azaltılması söz konusu. Trabzon'da bulunan bölge idare mahkemesi de istinat mahkemesine çevrilmesi düşünülüyor. Bölgede Samsun ve Erzurum kalması planlanıyor. Trabzon'u da samsun'a bağlamayı düşünüyorlar. Henüz bir netlik yok. Sadece çalışma aşamasında şu anlık."dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem