Trabzon Belediye Meclisi Toplandı

   Trabzon Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan si

Trabzon Belediye Meclisi Toplandı

 

 

 

Trabzon Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

 

Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 10 güvenlik görevlisinin şehit olmasından dolayı millet olarak büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Allah'ın izniyle 73 milyon bir ve beraber terör belasından kurtulacağız. Milletimize sabırlar, yaralı güvenlik görevlilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

 

Meclis üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu, Ayasofya kavşağının genişletilmesi için yapım çalışmalarına başlandığını söyledi.

 

Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin önemli bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu'nun yıllardır atıl bırakılan arıtma tesisinin yeniden hizmete sokulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

 

"Karakaya Gurup İçme Suyu, birliğe bağlı belde ve köylerin su ihtiyacının karşılanması için büyük önem arz etmekte. Vatandaşlarımıza arıtılmış temiz su içiriyoruz. Karakaya İçme Suyu'nun yüksek kotta olması hasebiyle suyun vatandaşlara ulaşması ekstra bir elektrik sarfiyatı gerektirmediğinden önemli derece tasarruf sağlamış oluyoruz. Bu yüzden muhtarlarımızdan bu suya sahip çıkmalarını ve vatandaşlarca yapılan suiistimallerin önüne geçmelerini rica ediyoruz. Aksi takdirde vatandaşlarca yapılacak yasal olmayan bir uygulama tespit edilirse hiç bir şekilde müsamaha gösterilmeyecek gereken ceza kendilerine verilecektir."

 

Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için gece gündüz çalışırken bazı kendini bilmez kişilerin halkın ortak malı olan yerlere zarar vermeye devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabında yapılan düzenlemelere magandalar tarafından zarar verildi. Vadide bulunan 3 tesisin camları kırılırken, bin bir emekle yaptırılan kaldırımların taşları da sökülerek dereye atıldı. Daha önce sahildeki ağaçlara ve banklara, parklara zarar verilmişti. Bunu yapanlar aslında kendilerine de zarar veriyor. Çünkü bu kent onların da kentidir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek olan bu kişiler asla Trabzon'u yansıtmamaktadır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem