Torpil dönemine son verildi

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığında atamalar elektronik ortamda yapıldı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yıl sonunda bakanlık bünyesine 1.500 personel alınacağını söyledi.Yazıcı, bakanlık bünyesine yeni katılan personelin kura ile atama törenine katıld

Torpil dönemine son verildi

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında atamalar elektronik ortamda yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yıl sonunda bakanlık bünyesine 1.500 personel alınacağını söyledi.

Yazıcı, bakanlık bünyesine yeni katılan personelin kura ile atama törenine katıldı. Yazıcı, bakanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, salonun bu tören için küçük olduğunu belirterek, ''Bu töreni daracık bir yerde yapmış olmamızdan dolayı bakanlığım adına hepinizden özür diliyorum. Yıl sonunda 1.500 kişi daha alacağız. Onların da elektronik ortamda yapacağımız atama törenini bakanlığımızın yeni binasında gerçekleştireceğiz'' dedi.

 

BAKANLIKTA 10 BİN 409 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bakan Yazıcı, KPSS üzerinden yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından mülakatları tamamlanan kişilerin nerelerde görev yapacaklarının bugün elektronik ortamda, objektif şekilde belirleneceğini kaydetti. Türkiye'nin ticaret hacminin her geçen yıl büyüdüğünü, buna paralel olarak gümrüklerde de personel ihtiyacı ortaya çıktığını anlatan Yazıcı, bugün itibariyle bakanlık bünyesinde 10 bin 409 kişinin çalıştığını, bu sayının yeni alınacak personellerle artacağını söyledi.

 

Bugün ataması yapılacak personelin 499'unun muhafaza memuru, 200'ünün muayene memuru, 254'ünün memur, 2'sinin mütercim, 2'sinin veteriner hekim, 20'sinin avukat, 25'inin icra memuru, 13'ünün ambar memuru, 2'sinin de veznedar olarak görev yapacağını ifade eden Yazıcı, atamaların herkese hayırlı olmasını diledi.

 

TORPİL ARAMAYA SON

2008 yılından bu yana tayin atama yönetmeliği kapsamında taşrada görev yapacak tüm personelin elektronik ortamda her yıl Haziran ayında tayinlerinin yapıldığına işaret eden Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

 

''Yani amca, dayı, teyze gibi tabiri caiz ise torpil arama dönemine son verdik. Bölgelerde ne kadar çalışacağınız bizim yönetmeliğimizde belli. Çalışmakta olanların atamasını Haziran ayında yapmamız gerekiyordu ama tayin atama yönetmeliğinde değişiklik yaptık. Hala çalışmakta olanların rotasyon şeklindeki atamalarını da 15 Ağustos'a kadar gerçekleştireceğiz.''

 

ELEKTRONİK KURA ÇEKİLDİ

Bakan Yazıcı, daha sonra hayırlı olsun dileğinde bulunarak önündeki bilgisayarın tuşuna bastı ve kura çekimini gerçekleştirdi. Yazıcı, kurada görev yerleri belirlenen kişilerle de bir süre sohbet etti.

 

Öte yandan Bakan Yazıcı, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve beraberindeki heyeti de kabul etti. Niksarlı, Haziran ayında birliğin genel kurulunu gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni seçilen yönetim kurulu adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Bakan Yazıcı da yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Kooperatiflere ilişkin algının toplumda beklenen düzeyde olmadığını anlatan Yazıcı, BM'nin 2012 yılını Dünya Kooperatifler Yılı olarak ilan ettiğini, bu çerçevede toplumsal bilincin artırılması için kendilerinin de bir dizi etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

 

84 BİN KOOPERATİF VAR

Türkiye'de 26 çeşit toplam 84 bin 232 kooperatifin faaliyet gösterdiğini belirten Yazıcı, bunlarla ilgili ortak sayısının ise 8 milyon 109 bin 225 kişi olduğunu kaydetti. Böylesine geniş bir kitleyi çok önemsediklerini ifade eden Yazıcı, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Kooperatifçilik Strateji ve Eylem Planı'nın yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem