TOKİ askeri hastane inşa edecek

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanlığı ile TSK’nın yaptığı anlaşma uyarınca bazı arazilerin Maliye’ye verileceğini, bunun karşılığında da TOKİ’nin askeri hastane yapacağını açıkladı. Yılmaz, askeri hastanelerin Maliye Bakanlığı’na devriyle i

TOKİ askeri hastane inşa edecek

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanlığı ile TSK’nın yaptığı anlaşma uyarınca bazı arazilerin Maliye’ye verileceğini, bunun karşılığında da TOKİ’nin askeri hastane yapacağını açıkladı.

 

Yılmaz, askeri hastanelerin Maliye Bakanlığı’na devriyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını, ancak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılması planlanan askeri hastanelerin kaynak ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanım dışı arazilerin bir kısmının Maliye Bakanlığı’na devredileceğini söyledi. Yılmaz, bazı komutanlıklara ait arazilerin Maliye Bakanlığı’na devredilip devredilmeyeceği konusundaysa şu bilgileri verdi:

 

“İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Narlıdere-İzmir), Piyade Okulu Komutanlığı (Tuzla-İstanbul), Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut-Ankara), Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı (Mamak-Ankara) arazilerinin Maliye Bakanlığı’na iade edilmesine yönelik çalışma bulunmamaktadır.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE TOKİ'YE DEVİR

Star Gazetesi'nin haberine göre; kentsel dönüşüm kapsamında bazı askeri arazilerin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsisi yapılacak. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Yasaya göre, Bakanlığın talebi üzerine Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında bulunan yerler de dahil ol

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler