Teröre Lanet Yağıyor...

 Gaziantep’teki terör saldırısına her kesimden tepki yağıyor. Sosyal Medyada bu menfur saldırı ile ilgili paylaşımlarda tepkiler dile getiriliyor.1461 Trabzon Kulübü eski Başkanı ve aynı zamanda KTÜ Öğretim üyesi olan Hüseyin ÖRS ilgiyle izlenen sosyal pa

Teröre Lanet Yağıyor...

 

Gaziantep’teki terör saldırısına her kesimden tepki yağıyor. Sosyal Medyada bu menfur saldırı ile ilgili paylaşımlarda tepkiler dile getiriliyor.

1461 Trabzon Kulübü eski Başkanı ve aynı zamanda KTÜ Öğretim üyesi olan Hüseyin ÖRS ilgiyle izlenen sosyal paylaşım sitesinde bu saldırı ile ilgili kaleme aldığı yazısında önemli mesajlar verdi. Biz de haber61.net olarak bu yazıyı sitemizi taşıdık. 

İşte Örs’ün konu ile ilgili paylaşımı:

Terörün AKP'si, MHP'si, CHP'si olmaz.

...

Bu başka bir oyun. Sınırda şehit düşen bizim Trabzon Yenimahalleli kuzucuk Yasin'in acısını şehitlikte yaşarken bu bayram günü bir kez daha; Gaziantep'teki saldırıyla Bayram gezmelerimiz "yas"a büründü.

...

İddiaya göre "PKK'lı teröristler Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı”.

...

12 Eylül'ü yaşadım. Sağ-sol kavgasında; ölenlerin ne için öldüğünü bu gün en yakınları bile izah etmekten yoksun. Alevi-Sünni çatışmaları... Maraş, Çorum, sonra Sivas ve hemen ardından Başbağlar... O günün mağdurları ile failleri, nereden bakarsak bakalım; bugün "O" güne bir yorum getirmekte sıkıntı çekiyorlar.

Biz; Trabzonlusu, Aydınlısı, Karslısı, Hakkarilisi, İzmirlisi, teröre karşı, sivili hedef alan, polisi hedef alan, kuzucuk Yasin'i hedef alan teröre karşı tek yürek olabilirsek; çıkabilsek yarın meydanlara AKP'li, CHP'li, MHP'li, TİP'li, Alevi, Sünni, işveren, işçi, profesör, talebe ve verebilsek mesajı net: "Teröre karşı BİRİZ" ve durabilsek ayaklarımız üzerine; siyasi kaygılardan uzak, kişisel menfaatlerden çok öte, düşünebilsek yarınlarımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı, her şeye eleştirisel camlardan bakmasak, her şeyde bir bit yeniği aramak için zorlamasak kendimizi, korkmasak, susmasak, dirensek ama yıkmasak, bir el versek tutulmayacağını bile bile, bir daha denesek; bir daha, bıktırana kadar tekrar etsek el vermeyi, şaşırtsak  üzerimize oynayanları,  aptal etsek, aptala çevirsek... Bir DİK durabilsek ve  DİRİ. 

...

Çok zor değil benim temennim "Çanakkale" olabilsek özetle… Ortak paydamız bizim "Çanakkale Şehitlidir... Gidin bakın. Orada işte… Yemeyiz bu numaraları..." diyebilsek.

...

Kime mi? Küresel güçlere… Hatta küresel güce: ABD'ye.

...

Hiç esaret yaşamayan bir nesiliz biz. Hiç kimse bizi esaret altına alamadı yüzyıllar boyunca. Çok devlet kurduk biz... Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 tane bayrak var. 16  devlet demek bu. Hepsini biz kurduk. Yenisini kurarken de eskisini yine biz yıktık.

...

Biz kendi kaderini kendi tayin edebilen ender bir milletiz...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem