'Terörden bizi din kurtarır'

 Üsküdar Burhaniye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hz. Ali Camisi bugün Cuma namazında ibadete açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Hz. Ali Camisin

'Terörden bizi din kurtarır'

 

Üsküdar Burhaniye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hz. Ali Camisi bugün Cuma namazında ibadete açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Hz. Ali Camisinde Cuma namazı kıldı. Cuma namazının ardından caminin resmi açılışı gerçekleştirildi. 

 

TOPBAŞ DA KATILDI

Caminin resmli açılışında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş caminin adına işaret ederek, Hayattayken cennetle müjdelenen ve dört halifeden biri olan Hz Ali'nin adının camiye verilmesini çok önemsiyorum dedi. Topbaş, " Burada ibadet edecek olanların duasının kabul olmasını, ezanların kıyamete kadar gök kubbeden eksik olmamasını dilerim" şeklinde konuştu.

 

Törende son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 550 metre kare alana inşa edilen 1500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Hz Ali Camisinin 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek TOKİ'deki görevi sırasında yaklaşık 500'e yakın cami inşaa ettiklerini söyledi. İstanbul'da devletin parasıyla değil, zenginlerin bağıylarıyla cami yaptıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisinin yanında Hz. Ali camisinin yapımında da Başbakan Erdoğan'ın çok büyük katkısı olduğunu belirtti. 

 

"DİNİMİZE DAHA ÇOK KIYMET VERDİĞİMİZ TAKDİRDE, BAŞIMIZDAKİ TERÖR BELASINDAN DA KISA SÜREDE KURTARACAĞIZ"

Cami eksikliği olan yerlerde cami yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Bakan Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı: Camiler bizim hem mührümüzdür, dinimizin şiarıdır, toplanma yerimizdir. Bugün birliğe çok daha fazla ihtiyacımız var. Bizi bir tutatacak olan tamamen vatan eksenli, millet eksenli, bir bayrak altında toplayacak olan dinimizdir. Dinimize daha çok kıymet verdiğimiz takdirde, başımızdaki terör belasından da kısa sürede kurtaracağız. Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar Hz. Ali Camisinin yapımında emeği geçenlere plaket verdi. Üsküdar Müftüsü tarafından toplu dua yapıldı. Camide Cuma namazı kılan cemate de görevliler tarafından kırmızı gül dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler